Politika

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

29. 10. 2020. 12:46 2

Obradović pisao Vučiću: Ti si najveći ekološki problem

Lider pokreta Dveri Boško Obradović poručio je u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je Vučić najveći ekološki problem Srbije i da je apsolutna laž sve što je izjavilo o kompaniji "Rio tinti".

On je naveo da je Vučić na pitanje novinara o ekološkom protestu protiv otvaranja novog rudnika u Loznici, rekao da vlast nema nikakve veze sa stranom kompanijom "Rio tinto" i aludirao da je bivša vlast donela rešenja u vezi sa ispitivanjem i eksploatacijom rude jadarita u Podrinju još 2004. i 2011. godine.

- Čak i da je ovo tačno postavljam Vam pitanje zašto kao nova vlast niste poništili loša rešenja prethodne vlasti ako ona ugrožavaju životnu sredinu i zdravstvenu bezbednost građana Jadra, Rađevine, ali i cele Zapadne Srbije? - pitao je Obradović.

On se osvrnuo na vesti iz prethodnih godina i podsetio Vučića da je on lično 23. januara 2019. u Davosu zamolio predstavnike britansko-australijske kompanije "Rio tinto" da "nastave i ubrzaju radove, jer je to od ogromnog značaja za našu zemlju".

- Kao i brojni stručnjaci, ekološki pokreti i meštani podrinjskih sela, Loznice i čitave Mačve i Zapadne Srbije pitam vas o kakvom se tehnološkom procesu u 26 koraka radi i kakve će biti posledice po životnu sredinu i zdravlje građana?

On je pitao i kako je jedno od najvećih nalazišta litijuma i bora na svetu došlo u ruke stranaca i zašto nisu ispitane pljačkaške privatizacije u vreme prošle vlasti, kako je Vučić obećavao.

- Vi ste, gospodine Vučiću, najveći ekološki problem u Srbiji. Ne samo da ste sve učinili da strane multinacionalne kompanije rade šta hoće u Loznici, Beogradu, Boru, Smederevu, Nišu ili Ivanjici, već za njih ne važe naši zakoni niti ekološka ili bilo koja druga inspekcija sme da im uđe u firme - napisao je Obradović, uz poruku da je Vučić ozbiljno zagadio i politički i medijski prostor i da je "generator mržnje, podela, sukoba i građanskih tenzija u Srbiji".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati