Politika

Direktno.rs

26. 10. 2020. 12:52 27

ZBOGOM, PUTINE! DOBAR DAN, TRAMPE Vučić precrtao Rusiju i prigrlio Ameriku

Aleksandar Vučić je brutalno precrtao Putina i okrenuo se ka Trampu. Naravno da će on pokušati da tu činjenicu pokrije izrazima ljubavi prema Rusiji, posetama Lavrova, otvaranjem kancelarije ruskog ministarstva odbrane u Beogradu, ne bi li sakrio tu informaciju od svog proruskog biračkog tela. Ali o njima i ne mora previše da brine. Deo je tu iz čistog interesa, a deo opijen televizijama koje Vučić uređuje, ne veruje ni u šta što se ne objavi na Pinku.

A stvari su više nego jasne. SPS je pregažen, ostao je na dva ministra. Energetika, Rusima najvaznija, data je Zorani Mihajlović za koju se zna da je bliska Amerikancima. Sve to u sklopu planova o diversifijaciji energetskog snabdevanja Srbije koju je Vučić potpisao u Vašingtonu. Jasno je da će Gazivodama upravljati Amerika, kao i da će u luci Drač da se gradi terminal za pretakanje tečnog gasa koji će stizati iz Amerike.

Nenad Popović je izbačen iz Vlade. A nije morao jer nije koštao ništa, kao što nije ni vredeo ništa osim simbolično.

Umesto antizapadnog ministra odbrane Aleksandra Vulina, dobićemo još jednog funkcionera SNS-a bliskog Americi - Nebojšu Stefanovića.

Podela ministarstava jasno je pokazala Vučićev stav koji će svakodnevnim PR kampanjama pokušati da sakrije od svojih birača. Da li će u tome uspeti ne zavisi od njega nego od Rusije. Jer za razliku od Mila Đukanovića, koji je sa Rusima pravio isključivo biznis dilove, Vučić je saradnu sa Rusijom digao na nivo najvažnijeg nacionalnog interesa. Zato mu i pozicija nije ista kao Đukanovićeva.

I zato će biti interesantno videti odgovor Rusije. Mnogo puta do sada Rusija je prećutala šamare iz Beograda kako se ne bi videla realna nemoć u uticanju na politička dešavanja u Srbiji. Opredeljivala se da čuva sliku koja postoji u evropskoj i svetskoj javnosti da ima veliki uticaj na svaku vlast u Beogradu, odnosno da uvek u džepu ima neku zlatnu akciju, iako to realno nije istina.

Ili će pak ovog puta odreagovati tako da odricanje Vučića od Putina pre svega, postane vidljivo svim glasačima SNS-a, ali i SPS-a koji je na putu da potpuno nestane.

Meseci pred nama će dati odgovore na ova pitanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati