Politika

Direktno.rs

25. 10. 2020. 22:31 2

"Mašinerija kriminalne hobotnice ne da opoziciji da uspe"

Godinama se već u opozicionom delu javnosti vode rasprave o novim licima koje bi mogle da povedu narod u borbu protiv autoritarnog režima Aleksandra Vučića. Tom prilikom se uvek provlače i priče kako postojeći opozicioni prvaci nemaju dovoljno kapaciteta da se suprotstave Vučiću. Zašto je to tako, dao je interesantno mišljenje politikolog Dušan Milenković.

- Razmišljam o ovome već neko vreme, svako ko redovno čita istraživanja javnog mnjenja svakako zna ovaj podatak - u Srbiji je konstantno 30-35 posto antirežimski raspoloženih građana, onda imaš onih 40+ prorežimskih, i ostatak neizjašnjenih. E sad, ovo mi je mnogo zanimljivo - započinje Milenković svoje izlaganje.
- Da li ste se ikada pitali kako je moguće da godinama već niko ne uspeva da zahvati sa tog bunara glasova? Da li je stvarno moguće da godinama već nijedan opozicioni političar, ne lider, već političar ne može da prebaci nekoliko procenata podrške - pita se Milenković.
- I oko predsedničkih izbora, kada je kompeticija najintenzivnija, Vuk Jeremić je sa nekih 20+ pao na onih 5 pa nastavio pad, dok je Janković skočio na 17 uz širok front podrške pa odmah zatim se strovalio na par procenata - podsetio je on.
- I sve oko toga opozicioni političari, NE LIDERI, plutaju na oko par procenata podrške. Jel vi zaista verujete da je do njih? Je l' vi zaista verujete da u opoziciji ne postoji nijedan, i slovima NIJEDAN, političar koji je vredan više od par procenata podrške - zapitao se Tviteraš.
- Ili ipak stvar nije do njih, već do kriminalne hobotnice i njene mašinerije kojoj je jedini cilj da ne dozvoli ikome da iskoči i skupi dvocifrenu podršku građana? Ja mislim da je verovatnoća da nijedan opozicioni političar nije vredan više od par procenata podrške bliža nuli.
- Možda me neko demantuje i pojavi se na opozicionoj sceni, tj nadam se da hoće. Ali razmislite dobro. Da jedino Šapić iskoči, jer ga štedi hobotnica pošto ga spremala sve vreme za ovo danas. I da samo onaj koga gebelsovština štedi može da ima više od par procenata, pojedinačno - zaključuje Dušan Milenković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati