Politika

Direktno.rs [ Izvor: Istinomer/Krik ]

24. 10. 2020. 19:01 21

Od Krkobabićevog sina do potpredsednika Skupštine!

Ko kaže da je za uspeh na političkoj sceni Srbije neophodno iskustvo, vreme, zrelost i, ako ne formalno, ono bar neformalno političko obrazovanje? Tako je diplomirani menadžer za odnose sa javnošću sa Megatrenda Stefan Krkobabić, rođen 1989. godine postao - potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, dokazavši da se uvek može prečicom.

Ova funkcija u Skupštini ipak "nije" došla s neba pa u rebra. 

Potpredsednik je imenovan za v.d. direktora Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma „Stara planina“ u Knjaževcu 30. maja 2019. godine, zbog toga je Agencija za borbu protiv korupcije zatražila smenu njegovog oca ministra Milana Krkobabića, jer je kao član Vlade učestvovao u donošenju odluke da njegov sin bude postavljen za vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća, a Agenciju nije obavestio o sukobu interesa. Potom se, naravno, Krkobabić žalio na ovu odluku.

Stefana osim sa funkcijama, hoće i sa nekretninama.

Ministrov sin Stefan stan je kupio u junu 2013. uz pomoć države. Cena stana iznosila je 105.580 evra, piše u ugovoru koji poseduje KRIK. Stefan je na ime kapare uplatio 5.400 evra i ugovorom se obavezao da će za dva meseca da isplati ostatak dogovorene cene - 16.900 evra sopstvenog novca, a 83.280 evra iz kredita koji je uzeo kod banke. Država je subvencionisala ovaj kredit, odnosno platila banci 9.253 evra njegovog kredita. Stefan treba banci da isplati 74.027 evra i 4,5 odsto godišnje kamate do 2038. godine, a potom da državi vrati novac do 2043. godine. Na novac dobijen od države ne plaća kamatu. Garažu u Belvilu Stefan je kupio u septembru 2013. godine za 7.920 evra, što je isplatio u tri jednake mesečne rate, saznao je KRIK.

Al, ni ovde nije kraj. Krkobabić je, po uzoru na sina Željka Mitrovića, napravio niz saobraćajnih prekšaja.

Stefan Krkobabić nastavio je da vozi svoju ‘ford fiestu’ bez važeće dozvole uprkos tome što je za ovaj prekršaj već bio osuđen. Saobraćajni policajci ponovo su ga otkrili u januaru 2013, tri meseca nakon prvog prekršaja. Zaustavili su ga na Novom Beogradu i utvrdili da mu je vozačka dozvola istekla u oktobru prethodne godine. Stefan Krkobabić je ovog puta potpisao zapisnik o prekršaju. Na saslušanju kod sudije ispričao je da se iznenadio kada su mu policajci rekli da mu je dozvola istekla.

- Prevideo sam datum isteka njene važnosti, vozačku sam držao u automobilu, u kaseti -, rekao je Krkobabić.

Prekršajni sud u Beogradu mu je izrekao novčanu kaznu od 9.000 dinara. Sudija je u presudi iz juna 2013. tvrdila da su olakšavajuće okolnosti to što je ‘iz nehata’ počinio prekršaj, kao i da nije prekršajno kažnjavan. Ovo je, međutim, bio drugi put da je uhvaćen da vozi sa isteklom dozvolom i već dva puta je bio kažnjen pred istim sudom, pisao je KRIK.

Sve ovo nagrađeno je na parlamentarnim izborima, na kojim se našao na listi „Aleksandar Vučić - za našu decu“, a po predlogu Partije ujedinjenih penzionera Srbije, da bi sada postao potrpedsednik Skupštine.

Smelo, ambiciozno, sa opipljivim rezultatima!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati