Politika

Direktno.rs

19. 09. 2020. 12:06 0

Milovan Jakovljević: Pravimo NATO drumove, a decu lečimo SMS porukama

Bombastično najavljena vest da u Srbiju stižu DFC, američka razvojna banka i EKSIM, izvozno – uvozna banka, mnoge je obradovala, jer vlast ovu vest plasira preko svojih režimskih medija kao da nam dolaze čarobnjaci, dobre vile i Deda Mraz donoseći predivne poklone -rekao je potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević.

- Istina je bitno drugačija. Na svetskom bankarskom tržištu poslednjih 5-6 godina postoji višak od oko 50 bilijardi dolara neplasiranog novca, posebno onog američkog i neretko fiktivno štampanog, bez pokrića. Poslednjih 8 godina vlast nas je zadužila za dodatnih 15 milijardi dolara kod raznih stranih finansijskih fondova i institucija, ne vodeći računa o građanima i poreskim obveznicima - naveo je.

 

- Od 1945. pa do 2012. za 67 godina sve prethodne vlasti zadužile su Srbiju za 15,1 milijardu evra, dok nas je režim Aleksandra Vučića za 8 godina vlasti zadužio za gotovo isti iznos. U Srbiju ne dolaze dobročinitelji i humanitarne organizacije, već najopasniji lihvari i zelenaši prve klase, koji dolaze isključivo radi profita i svojih interesa, a ne zbog ljubavi i simpatija prema našem narodu i državi - rekao je Jakovljević, i doveo investicije koje će se finansirati novcem DFC-a i EKSIM banaka, odobravaće isključivo američka administracija.

- Izvođenje radova biće uslovljeno i dodeljeno američkim korporacijama. Infrastrukturni objekti poput auto-puta Niš – Priština, kao i železnička pruga je u interesu vojnih doktrina NATO snaga i nije prioritet države Srbije. Nije normalno zaduživati zemlju, graditi NATO drumove, fudbalske stadione, a bolesnu decu lečiti SMS porukama i u 21. veku kanalizaciju uvoditi u reke, a reke u cevi! Imam utisak da se ova vlast ponaša suprotno svim ekonomskim, nacionalnim i državnim interesima radi enormnog bogaćenja i opstanka na vlasti, a sve na štetu države i naroda - rekao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati