Milovan Jakovljević: Pravimo NATO drumove, a decu lečimo SMS porukama | Politika | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

19. 09. 2020. 12:06 0

Milovan Jakovljević: Pravimo NATO drumove, a decu lečimo SMS porukama

Bombastično najavljena vest da u Srbiju stižu DFC, američka razvojna banka i EKSIM, izvozno – uvozna banka, mnoge je obradovala, jer vlast ovu vest plasira preko svojih režimskih medija kao da nam dolaze čarobnjaci, dobre vile i Deda Mraz donoseći predivne poklone -rekao je potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević.

- Istina je bitno drugačija. Na svetskom bankarskom tržištu poslednjih 5-6 godina postoji višak od oko 50 bilijardi dolara neplasiranog novca, posebno onog američkog i neretko fiktivno štampanog, bez pokrića. Poslednjih 8 godina vlast nas je zadužila za dodatnih 15 milijardi dolara kod raznih stranih finansijskih fondova i institucija, ne vodeći računa o građanima i poreskim obveznicima - naveo je.

 

- Od 1945. pa do 2012. za 67 godina sve prethodne vlasti zadužile su Srbiju za 15,1 milijardu evra, dok nas je režim Aleksandra Vučića za 8 godina vlasti zadužio za gotovo isti iznos. U Srbiju ne dolaze dobročinitelji i humanitarne organizacije, već najopasniji lihvari i zelenaši prve klase, koji dolaze isključivo radi profita i svojih interesa, a ne zbog ljubavi i simpatija prema našem narodu i državi - rekao je Jakovljević, i doveo investicije koje će se finansirati novcem DFC-a i EKSIM banaka, odobravaće isključivo američka administracija.

- Izvođenje radova biće uslovljeno i dodeljeno američkim korporacijama. Infrastrukturni objekti poput auto-puta Niš – Priština, kao i železnička pruga je u interesu vojnih doktrina NATO snaga i nije prioritet države Srbije. Nije normalno zaduživati zemlju, graditi NATO drumove, fudbalske stadione, a bolesnu decu lečiti SMS porukama i u 21. veku kanalizaciju uvoditi u reke, a reke u cevi! Imam utisak da se ova vlast ponaša suprotno svim ekonomskim, nacionalnim i državnim interesima radi enormnog bogaćenja i opstanka na vlasti, a sve na štetu države i naroda - rekao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

AVbey Road

Zoran Živković [26.10.2020.]


Video dana

Tandem zvani vrisak

Anketa

Ko vam je najomiljeniji lik iz Kriznog štaba?

Rezultati