Politika

Direktno.rs

01. 09. 2020. 16:30 13

Selaković: Samo sa DPS možemo ljudima da vratimo osmeh (VIDEO)

Veliko mi je zadovoljstvo što, prvo, ovde mogu da vidim mnogo prijatelja i da u ime Srpske napredne stranke i njenog predsednika Aleksandra Vučića, vas sve pozdravim, poželim srećan, plodotvoran i dobar rad. Demokratska partija socijalista je svojim delovanjem pokazala mnogo toga što je do sada rečeno. Jednu stvar nije - pokazala je da se od nje može učiti, poručio je Nikola Selaković, tadašnji ministar pravde i izaslanik Aleksandra Vučića, na VII kongresu Demokratske partije socijalista, 20. juna 2015.

Jedan od počasnih gostiju iz Srbije, pored Vuka Draškovića (SPO), Žarka Obradovića (SPS), Čedomira Jovanovića (LDP) i Nenada Čanka (LSV), na VII kongresu Demokratske partije socijalista, bio je i Nikola Selaković, naprednjačka perjanica, tada u svojstvu ministra pravde.

Selaković je u ime Aleksandra Vučića održao govor na kakvog bi mu pozavideli najortodoksniji naprednjački botovi. Time su potvrđene snažne veze između SNS i DPS, pa možda zato i ne čudi zašto Aleksandar Vučić i aktuelna vlast blago reaguju na pobedu opozicije na poslednjim parlamentarnim izborima.
- Veliki Bizmark je rekao "politika je veština mogućeg". Ako hoćete da se bavite politikom, samo razlikujte moguće od nemogućeg. To ste Vi, g. predsedniče, pokazali, zato ste to što jeste. Zato danas sedmi po redu kongres, održavate svaki put kao vladajuća partija i okosnica političke scene Crne Gore. Da li se neko sa vama politički slaže ili ne slaže, to ne može da prećuti, to mora da prizna, to zaslužuje svako poštovanje. Želim vam da još mnogo kongresa u budućnosti održite na ovakav način, razlikujući moguće od nemogućeg, jer ćemo samo tako, zajedno, prijateljski, partnerski, pokazati da samo mir, stabilnost, mogu da donesu ekonomski razvoj i vrate osmeh na lica svim ljudima ovog dela Evrope, koje god da su vere, nacije ili države. Hvala vam - rekao je Selaković, pobravši aplauze cele sale.
Ni Selakovićev koalicioni partner, Žarko Obradović, nije zaostajao u pohvalama politici DPS.

- Saradnja između dve partije važna je i zbog potrebe daljeg unapređenja odnosa između Crne Gore i Srbije, jer i DPS i SPS kao državotvorne partije znaju kako da daju svoj doprinos boljim međudržavnim odnosima. Živimo na prostoru Balkana, upućeni smo jedni na druge i treba da radimo u našem obostranom interesu - zaključio je Obradović, istakavši da obe partije baštine sadržaj ideje levice i šire njen uticaj građanima Crne Gore i Srbije. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati