Politika

Direktno.rs

20. 08. 2020. 13:13 1

Od "ni Kurta ni Murta" do "Kurte i Murte"

Topola je dobila novu vlast. Čine je SNS i SPS. Ali većinu nemaju. Većinu im je dala GG Novi ljudi nastala na protestima 1 od 5 miliona!? Samo ime "Novi ljudi" pokazuje opredeljenje članova.

Nećemo da se vrate oni stari, nećemo ove sadašnje. Vreme je za nove ljude. Ni Kurtu ni Murtu. Nego nove, neukaljane koji drže reč. I sa tom reči podržaše Aleksandra Vučića jer kako napisaše u saopštenju - ne sme se dozvoliti da Topola uđe u blokadu ili da dosadašnji predsednika Dragan Jovanović ostane na funkciji jer bi to izolovalo Topolu!?

- Kad se praviš da si opozicija, a u stvari si stalno uz vlast. To što trenutno ratuje sa delom SNS-om (sa Aleksandrom Senićem), ne znači da sutradan po završetku izbora sa njima neće opet ući u koaliciju - napisali su jednom prilikom "Novi ljudi" na Fejsbuku.

- I da nas je deset (kao što bi botovi koji komentarišu želeli), SNS sekta može samo da nas mrzi, jer ove ljude ne može da kupi i uceni - takođe je jedna od objava iz aprila ove godine.

 
 

I tako se "Novi ljudi" prodadoše dok si rekao keks. Zaboravise sve što su govorili i pisali o SNS-u.

Zaboraviše zaklinjanja da njih niko ne može da kupi. I omogućiše SNS-u da zavlada Topolom. Daleko od toga da je druga opcija koju predvodi Dragan Jovanović bolja. Jovanović je bio potpredsednik stranke Velje Ilića, član poslanickog kluba SNS-a. Od SNS-a se odvojio kada ga je u stranci potisnuo Aleksandar Senić, čuveni Tadićev poslanik koji je javno obećao da se neće brijati dok Vučić ne ode sa vlasti. I onda prešao u SNS, preuzeo da vlada Račom i postao predsednik Nadzornog odbora Puteva Srbije.

 

Dakle, SNS ili Jovanović, razlika je mala. Kao što je očigledno nema ni između ovih grupacija i GG Novi ljudi. Pa uostalom i 1 od 5 miliona posle zaklinjanja da neće na izbore i napada na sve koji su odlučili da idu su i sami pohrlili na iste.

Vreme je da počnemo da razlikujemo ljude u politici ne po tome čiji su članovi bili ili jesu, nego po tome kakvi su ljudi. Niti su svi u DS-u bili isti, niti su svi koji su se pojavili poslednjih godinu dve posteni i časni, jer se to vidi po njihovim postupcima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati