Politika

Direktno.rs

01. 08. 2020. 11:49 13

NAGRADA ZA POSLUŠNOST Ko je novi Vučićev ministar pravde?

U vrhu vlasti, a i prorežimskim medijima ovih dana je sve jasnije da će novi ministar pravde biti čovek koji je bio sudija u vreme režima Slobodana Miloševića, koji je sudio liderima NATO-a, a zastupao je i Cecu, Legiju, Šljivančanina, Radovana Karadžića - Goran Petronijević.

Konkretna imena Vučić i dalje naravno nije obelodanio, ali mediji koji su pod njegovom kontrolom uveliko spekulišu da na umu za svako ministarstvo ima po najmanje dvoje ljudi, a da će za ministra pravde postaviti baš Petronijevića. Bila bi to nagrada za vernost i poslušnost predsedniku...

Goran Petronijević je poznato ime u srpskom pravosuđu. U vreme vladavine Slobodana Miloševića bio je sudija Okružnog suda, a bio je i član sudskog veća koje je sudilo liderima NATO-a za bombardovanje SR Jugoslavije.

Klijenti koje je branio u svojoj karijeri imaju zaniimljive dosijee, tako je Petronijević pred Haškim tribunalom zastupao nekadašnjeg visokog oficira JNA Veselina Šljivančanina. Zastupao je i političkog lidera bosanskih Srba u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji Radovana Karadžića, a klijenti su mu bile i mnoge poznate javne ličnosti poput folk pevačice Svetlane-Cece Ražnatović.

Bivši šef Državne bezbednosti Rade Marković, za čiju se biografiju vezuju razne kontovezne stvari i pripadnik ozloglašenog, kriminalnog "Zemunskog klana" Saša Pejaković-Pele, jedan od osuđenih u procesu za ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, takođe su bili Petronijevićevi klijenti.

U nekoliko parničnih postupaka, doduše imovinsko-pravnih ne krivičnih, Petronijević je zastupao je i Milorada Ulemeka Legiju, nekadašnjeg komandanta ozloglašene Jedinice za specijalne operacije, čiji su pripadnici izvršili ubistvo Đinđića.

Pažnju javnosti privuklo je i kada je Petronjević je pretučen u maju ove godine, kada ga je zajedno sa Novicom Pekovićem, sudijom u penziji, u Njegoševoj ulici na Vračaru napala grupa ljudi dok su sedeli u jednom ugostiteljskom objektu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati