Politika

[ Izvor: Beta ]

28. 07. 2020. 10:27 52

KAO VUČIĆ Šapić: 88.000 medicinara nije potpisalo peticiju, na širenje korone uticali i protesti

Da je oko 2.000 medicinskih radnika to potpisalo, a ne samo lekara, onda je po toj logici još jači argument za neispravnost te iste stvari činjenica da 88.000 preostalih medicinskih radnika u Srbiji nije potpisalo tu peticiju - kaže lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić, dodajući da protesti jesu jednim delom uticali na širenje epidemije koronavirusa u Srbiji kao što su kako je rekao, delom uticale i "pobedničke žurke" po objavljivanju rezultata izbora.

Šapić je za list Danas ocenio i da su izbori morali biti održani 21. juna jer je istekao redovan mandat aktuelnoj vlasti.

- Već smo par meseci praktično zbog prvih odlaganja izbora usled pandemije koronavirusa, ušli u jedan neustavni period vršenja vlasti. Takođe, činjenica da su se u tih mesec dana održavali izbori širom Evrope i sveta potvrđuje moju tezu - kazao je Šapić.

Na pitanje da prokomentariše zahteve javnosti i lekara za smenu Kriznog štaba, Šapić je rekao da "to pitanje nije za njega, već za onoga ko je taj krizni štab imenovao, a to je Vlada RS."

- Kao prvo, ne verujem u tezu da su to sve članovi stranaka koji su izgubili vlast, a kao drugo, ako je argument za ispravnost nečega činjenica da je 2.000 lekara kako kažete potpisalo peticiju, a ja mislim da je istina, da je oko 2.000 medicinskih radnika to potpisalo, a ne samo lekara, onda je po toj logici još jači argument za neispravnost te iste stvari činjenica da 88.000 preostalih medicinskih radnika u Srbiji nije potpisalo tu peticiju. Mislim da nije dobro da se stvari tako postavljaju, kako to pokušavate vi sad da uradite, kao i jedan deo javnosti, jer onda kad drugi deo medija i javnosti odgovori istom merom, dolazimo do potpunog izvrtanja realnosti s obe strane. 

Upitan da li će SPAS biti opozicija ili deo vladajuće većine, Šapić je rekao da razgovori sa predsednikom Srbije i liderom SNS Aleksandrom Vučićem još nisu došli do tog nivoa.

- Verujem da ćemo u naredne dve nedelje nastaviti konsultacije sa predsednikom Srbije a ne očekujem ništa. Nisam čovek koji na taj način pravi očekivanja. Fokusiran sam na suštinu, a ne očekivanja - zaključio je Šapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati