Politika

Direktno.rs

03. 07. 2020. 07:41 12

Sramota! Američki prijem samo za režim!

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri organizovao je prijem povodom Dana nezavisnosti SAD na koji je pozvao samo predstavnike vlasti - članove vlade, predsednika države, skupštinske funkcionere.

Za predstavnike nevladinih organizacija, opozicije, ljude iz javnog života na travnjaku rezidencije ambasadora nije bilo mesta. Njih je ambasador Entoni Godfri sa suprugom pozvao da im se pridruže na virtuelnoj proslavi koju je zakazo na Fejsbuku u subotu u 11 časova. Da ova neverovatna vest nije šala pokazuje zvaničan poziv koji je stigao na adresu jednog od potencijalnih "virtualaca".

Od prvog dana mandata u Srbiji ambasador Godfri je pokazao da ga termini slobode, demokratije, ljudskih prava interesuju samo formalno, ali ne i suštinski. Njegov angažman u kampanji da opozicija izađe na izbore bio je više nego nekorektan. U toj svojoj kampanji izlaska na izbore je uspeo da ubedi samo gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića. Po tome kako je Zelenović prošao, jasno je koliko je taj stav bio opravdan.

Izjave koje je davao na desetak dana pred izbore da je neophodno da se mediji promene i budu otvoreni za sve, izazivali su zgražavanje javnosti. Jer, svima je bilo jasno da deset dana najslobodnijih medija na svetu ne bi imalo nikakav uticaj na izborne rezultate.  

I posle svega, kada je cela  Evropa zgrožena onim što se u Srbiji oko i na dan izbora dešavalo, kada su se tvrdnje Freedom Housa da je Srbija nedemokratska zemlja potvrdile, Sjedinjene Američke Države nastavljaju sa podrškom Vučiću i njegovom režimu. Sve to naravno zbog njegove spremnosti da navodno potpiše saglasnost da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije. 

Pre 20 godina Klintonova Amerika je bombardovala Srbiju. 

Danas, Trampova Amerika nastavlja da je uništava. 

Ambasador Godfri nije tu ništa kriv. On samo sprovodi politiku, više Bele kuće nego Stejt dipartmenta. Možda bi bilo lakse to prihvatiti da ambasador Godfri ima malo više šlifa i šarma, ali od ovog bivšeg vojnika to nije realno ni očekivati.

U svakom slučaju, redakcija portala Direktno.rs čestita Dan nezavisnosti ambasadoru Godfriju i celom američkom narodu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati