Politika

[ Izvor: Beta ]

02. 07. 2020. 09:31 1

"Izbori su dokaz da je Srbija nedemokratska zemlja"

"Aleksandar Vučić, koji se uvek trudi da sačuva fasadu demokratije i koji je pokušavao da forsira razne stranke, što mu nije uspevalo, po meni nije dobio šta je želeo - da pobedi, a istovremeno ima lojalnu opoziciju, opoziciju na koju može da prebaci odgovornost", rekao je direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber Biber, za novi broj nedeljnika Vreme.

On je dodao da apsolutna pobeda predsednika države i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".

Kako je naveo, "sada u parlamentu nema nijednu ekstremno desnu stranku, koje su, kad je reč o Kosovu, bile veoma korisne u prošlosti, sad je ostao bez izgovora".

On je rekao i da u Srbiji "imate proevropske Vučićeve medije, imate antievropske Vučićeve medije, imate lojalne Vučićeve prozapadne nevladine organizacije, imate Vučićeve proruske nevladine organizacije".

- Postoji ceo spektar koji on pokriva, što otežava svaki pokušaj suštinske promene u društvu - rekao je Biber.

Prema njegovim rečima, jasno je da politički projekat koji trenutno dominira nema perspektivnu, kao i da će "ekonomska, politička i socijalna situacija ići nagore".

- Možda je odgovor na pitanje 'kada će biti bolje', da mora prvo situacija da se pogorša, pre nego što će se poboljšati - rekao je Biber.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati