Politika

[ Izvor: Beta ]

03. 06. 2020. 14:17 0

"Mandat Dveri završen odbranom Ustava i zakona"

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je njegov pokret "pošteno odužio svoj poslanički mandat" i da su bili u službi građana.

Navodeći da se danas navršava četiri godine njhovog poslaničkog mandata, Obradović je novinarima u holu Doma Narodne skupštine kazao da je početak mandata bio specifičan: "odbrana izbornih rezultata", a da je mandat završen odbranom Ustava, zakona i demokratije.

- Rezultati su tih dana, od 24. aprila 2016. godine do 28. aprila bili predmet prekrajanja izborne volje građana Srbije u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK), kojoj je trebalo da četiri dana da prebroji 1,96 odsto preostalih glasačkih listića - kazao je Obradović.

Dodao je da su direktor Statističkog zavoda Srbije Miladin Kovačević i tadašnji predsednik RIK-a Dejan Đurđević "sve učinili" da "nameste izborne rezultate" i da su probali da tri izborne liste opozicije spuste ispod cenzusa, po rečima Obradovića: da "organizuju izbornu krađu na najvišem državnom nivou".

Lider Dveri je istakao da je mandat tog pokreta zaključen štrajkom glađu 11 dana na stepnicama Skupštine, koji je započeo 10. maja, a poslanik Dveri Ivan Kostić mu se pridružio 12. maja.

- Između toga su četiri godine ogromnog napora da probamo da građanima Srbije sa skupštinske govornice saopštimo neke istine koje ne mogu da čuju u medijima - kazao je on i dodao da su im gašeni mikrofoni usred izlaganja i da su udaljavani sa sednica.

Obradović je podsetio da je Savez za Srbiju poslednjih godinu dana bojkotovao sednice parlamenta i da su u holu Doma Narodne skupštine održavali "paralelni parlament", jer se, kako je naveo, izgubio smisao skupštinskog zasedanja.

- To je moj utisak za ove četiri godine našeg prvog poslaničkog mandata. Skupština više nije narodna skupština, ovde više nema normalne parlamentarne debate. Obesmišljen je parlamentarizam u Srbiji, ugušen glas opozicije i na svaki način ponižena funkcija narodnog poslanika - kazao je.

Obradović je predstavio svoju novu knjigu "Kriminalni krugovi" o kriminalu i korupciji u, kako je rekao, vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova i vlasti Srpske napedne stranke.

Naveo je da je knjiga nastala u Skupštini na "preko deset konferencija za novinare koje držao govoreći argumentovano i dokumentovano o kriminalu vrhu aktuelne vlasti".

Teme su diploma ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, "kriminalne aktivnosti njegovih kumova i političkih prijatelja u tom ministarstvu", afera trgovine oružjem u "Krušiku", marihuana u "Jovanjici", "zaključno sa pet krivičnih prijava koje sam lično kao narodni poslanik predao nadležnim tužilaštvima u Beogradu", a "kriju ih u fiokama tužilaštva koje po njima ne postupa", kazao je Obradović.

Obradović je podsetio da će Dveri bojkotivati izbore 21. juna na svim nivoima i naveo je da rezultate tih izbora "neće uvažavati".

Po njegovoj oceni, "prava borba se ne vodi na izborima, već će se voditi u vanparlamentarnom radu", kako je naveo, "na ulici i svim drugima vidovima protesta".

- Na izborima je sve unapred sve režirano i dogovoreno i više nikakvih izbora u Srbiji odavno nema - rekao je Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati