Politika

Direktno.rs

06. 04. 2020. 18:45 51

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara: Vučiću, ovo nije pomoć, već brutalna politička kampanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Novi Pazar kako bi pokazao "brigu" za stanovništvo grada pogođenog koronavirusom. No, na njegov gest nisu naseli svi Novopazarci, među kojima je i pomoćnik gradonačelnika i predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Ašćerić, koji tvrdi da Vučić ni na koji način ne pomaže građanima Novog Pazara, već da je reč o kampanji.

Ašćerićeva objava na Fejsbuku je munjevito postala viralna.

- Ne osećam apsolutno nikakvu potrebu za zahvalnost povodom današnje "donacije" bolnici u Novom Pazaru. Zar bolnice nisu trebalo da budu opremljene adekvatno i ranije? Zar bolnica kojoj gravitira 300.000 stanovnika u regionu ne mora biti svakako spremna i sa više respiratora? Zašto se ovo naziva "POMOĆ"?!? Nisam čuo da se dodatno opremanje bolnica u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu... naziva "pomoć"? Je li to, opet, znači da nisu svi građani isti? Kada plaćamo poreze i doprinose, prati li se ko je kakve nacionalnosti, ili političkog opredeljenja, ili smo svi jednaki - zapitao se Ašćerić, rekavši da se ne radi ni o Vučićevoj, ni o bilo čijoj pomoći, već da je to samo uobičajena zamena teza.

- Ovo nije pomoć! Ovo je ono što nam pripada! Građani Novog Pazara i Sandžaka redovno plaćaju poreze i doprinose, kao i svi drugi građani Srbije. Ovo smo mi platili i zaslužujemo i više i bolje opremljene bolnice.

Istakao je i da u svakoj normalnoj zemlji, opremu dostavljaju i raspoređuju ljudi nadležni za to i to direktno u bolnice, pravo u upotrebu. Ne drže se po magacinama i na ulici da se snimaju radi promocije.

- Ne nasedamo na ovakve politikantske fazone. Odlično prepoznajemo ovu brutalnu političku kampanju, koja je zvanično prekinuta, ali koja je u punom jeku od strane režima. Odlično prepoznajemo da se cela ova garnitura više bavi sobom i politikom, nego rešavanjem krize - kazao je Ašćerić.

Novopazarac je dodao da je zaista reč "zloubotreba" slaba da prikaže situaciju u kojoj se za vreme vanrednog stanja i opasne pandemije radi na ličnoj političkoj promociji.

- Proći će i ovo, ako Bog da, a i mi biti jači za promene na bolje - zaključio je u objavi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati