Politika

Direktno.rs

25. 03. 2020. 16:01 5

Vučić tvrdi da Merkelova, Tramp i Konte lažu!

Ceo svet donosi mere pomoći privredi i građanima. Odvajaju se stotine i hiljade milijardi evra, prave se planovi, spremaju konkretne akcije. A Srbija? Srbija ne radi nista. Naprotiv,  predsednik Vučić tvrdi da sve te zapadne vlade lažu. Kako reče, zna on u dinar koliki su im budžeti i da oni te pare nemaju...

Dakle, svi lažu na ovom svetu - opozicija, javne ličnosti, sudije, studenti. Sada lažu Tramp, i Merkelova i Konte... samo on, vrhovni bog govori istinu. E, pa neće biti da je tako.

Boris Tadić je Vučića nazvao patološkim lažovom pokazujući njegovu izjavu da niko nikada nije rekao da je ovo najsmešniji virus na svetu. Tadić je pozvao sve da pogledaju Vučičevo lice dok to izgovara i uvere se koliko i kako taj čovek laže, tvrdeći da tako laže i za mnoge druge stvari. I potpuno je u pravu.

Naime, od trenutka kada je optužio najveće svetske lidere da su lažovi, Nemačka je usvojila paket pomoći za podršku firmama, zaposlenima i zdravstvenom sistemu, kao i stotine milijardi garancija za bankarske kredite preduzećima.

Bundestag je doneo mere o pomoći privredi od 1.100 milijardi evra kako bi se suočili sa posledicama koronavirusa.

Plan predviđa "fond za ekonomsku stabilizaciju" od 400 milijardi evra garancija za dugove preduzeća, 100 milijardi za kredite ili ulaganja u firme i 100 milijardi evra za podršku državnoj investicionoj banci KfW.

Zahvaljujući sumi od 357 milijardi evra, KfW će u budućnosti moći da garantuje oko 822 milijarde evra kredita. Savezna vlada će obezbediti malim preduzećima do 50 milijardi evra subvencija. Plan mera predviđa i 3,5 milijardi evra hitne pomoći zdravstvenom sistemu, kao i 55 milijardi koje mogu biti slobodno upotrebljene za potrebe borbe protiv pandemije.

Amerika je usvojila paket pomoći od čak  2.000 milijardi dolara, što je najviše u istoriji Amerike - 130 milijardi za bolnice, 367 milijardi za spašavanje malih firmi, jednokratna pomoć od 1.200 dolara za građane koji zarađuju ispod 75.000 godišnje, 500 milijardi državne garancije za subvencionisane kredite za velike industrije... To je uradio Tramp. Videćemo da li je lažov, kako tvrdi Vučić, ili ne...

Naravno, Vučić će preko svojih medija ubediti Srbe da to ništa nije tačno i da je to laž. I nastaviće da ih laže, kao što je slagao sve majke tvrdeći da će moći da ostanu kod kuće da bi čuvale decu, a država će obezbediti platu. Od tog obećanja prošlo je sedam dana. Ništa se nije desilo. Pitanje je i da li će i kad će.

Umesto ozbiljnih mera i pomoći svakome ko je ugrožen, Vučić je naložio Vesiću da napravi pakete za penzionere. Standardni predizborni, koji sadrže po dva kilograma brašna, dva litra ulja, jedan kilogram šećera, makarone i supe iz kesice. Pakuju ih radnici gradskih preduzeća u Areni. Kažu, njih više stotina, možda i hiljadu!

Dakle, ceo svet ozbiljne mere. Srbija pakete sa brašnom i uljem za penzionere. Neka nam je bog u pomoći.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati