Politika

Marko Marjanović

21. 03. 2020. 20:18 4

Predsedniče, ne vičite na nas, k'o boga Vas molimo

Poštovani predsedniče svih građana. Ovim putem želimo da Vas se obratimo, dobronamerno: Zašto vičete na nas? Čemu Vaša galama u vreme vanrednog stanja odnosno policijskog časa? Mi Vas dobro čujemo, iako vas često dobro ne razumemo...

Rekli ste da se ne širi panika na društvenim mrežama. Da će se za to snositi zakonske posledice. U potpunosti podržavamo ovu odluku. Ali Vas molimo jednu stvar. Svako Vaše obraćanje na vanrednim konferencijama, mnogima, naročito starijim sugrađanima izaziva strah i paniku. Zašto vičete na nas?

Vaša pojava i funkcija koju obavljate bi trebalo da uliva poverenje i utiče stimulativno i umirujuće na građane Srbije. Bojimo se da izazivate kontraefekat. U pravu ste kada kažete da ima građana koji se ne ponašaju odgovorno i savesno. Velika većina građana osuđuje takvo ponašanje bezrezervno.

Molili bismo da i članovima Vlade uputite ovakvu molbu. Na njih bi možda prvo trebalo da vičete. Recimo, Igor Bečić. Kažete nama građanima da ne paničimo, da ne pravimo zalihe, da svega ima. Pogledajte ovu fotografiju predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Drugi primer. Predsednica skupštine Maja Gojković. Apelujete na građane da ne idu po kafićima, a upravo ona daje negativan primer. Prilažemo fotografiju. Ako je to pre epidemije, onda se izvinjavamo i Vama i Maji Gojković.

No, sopstvenim primerom, predstavnici Vlade bi morali biti primer građanima.

Ali da Vas podsetimo. Na početku ove već sad epidemije, prvo su nas uveravali da je ovo najsmešniji virus koji postoji samo na Facebooku.

No, to sada nije važno. Podržavamo borbu lekara, vojske, policije i volontera. Kažete, treba svi da budemo jedinstveni kao nikada do sada. Čemu onda etiketiranje političkih neistomišljenika, podsmeh novinarima sa "američke televizije". Situacija u kojoj se nalazimo bi morala sve nas da natera da prevaziđemo politička, stranačka neslaganja. Budite Vi primer za to. Da prevaziđemo ovu krizu, biće vremena za kampanje, kritike na račun jednih ili drugih.

Kažete da su građani iz inostranstva doleteli jer je ovde lečenje "džabe". Mislimo da na ovaj način targetirate te naše građane i izazivate druge na osudu istih. Verujem da je velika većina napustila zemlju boravka usled gubitka posla. I njima treba pomoći. Ne samo da ih se setimo kada nam treba njihov novac za investicije ili devizne doznake za članove svoje porodice koji žive u Srbiji.

I za kraj, još jednom: NE VIČITE NA NAS!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati