Politika

Srđan Milivojević

06. 04. 2020. 19:18 7

LIČNI STAV Srđan Milivojević: Pozdrav iz Novog Pazara

Zove me danas moj prijatelj Esko iz Novog Pazara i kaže mi: “Evo nam je danas bio u poseti Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke. Doneo je kažu neku medicinsku opremu, ali zaboravio je da donese glavno. Nije doneo one pilule protiv povraćanja. A red bi bio. Nama koji pamtimo ko je kazao ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana, danas je odmah nekako otužno i muka u stomaku kad ga vidimo kako je potrčao da nam donese respiratore i napravi kampanju od toga.

Godinama se teško disalo u Novom Pazaru posle te rečenice, jer nema tog respiratora koji će pročistiti vazduh u plućima zatrovanim mržnjom. Gledam danas one koji ga dočekuju ko onomad u Valjevu, a u glavi mi non stop broj obolelih u tom gradu na Kolubari posle njegovog mitinga u "Krušiku". I kod nas se drao na virus, ali smo ipak dobro prošli, jer srećom bar oni njegovi iz pratnje ne poteraše ovog puta nikoga helikopterom za Beograd. Da ga spasu.

Znam da vi, moja braća pravoslavni hrišćani sutra slavite Blagovesti, neka da dobri Bog da ih uvek slavite u miru i dobrom zdravlju, ali nama su u Novom Pazaru Blagovesti bile danas. Sve jedna blaga vest stiže drugu. Dobismo danas prvo prugu od Požege do Duge Poljane, ne znam da li odmah da stanem u red da kupim kartu, ko što je moj komšija Reško kupio kartu za metro kad je bio u Beogradu.

Kaže na Slaviji je kupio, dok mu je pevala fontana od 3 000 000 evra, na tri stotine metara od Infektivne klinike koja se raspada. Priča Reško tu ispod jelke od 96000 evra stavili su neku skalameriju i u njoj prodaju karte za metro. A jelka i fontana onako baš lepe, kaže čim ih pogledaš ti prodišeš punim plućima, ko daleko bilo na respirator da si prikopčan. Doduše nije ni čudo, kad fontana košta ko trista respiratora. Al razumem ja to, siromašna smo mi zemlja, nema se i za respiratore za Novi Pazar i za beogradske fontane, nema se za maske za lekare ni na Dedinju, a kamoli u Tutinu i još i za novogodišnje đinđuve u septembru.

Sve se nešto mislim, trebalo je i mi neku jelku da okitimo, ovo danas kao da je bio Deda Mraz u Novom Pazaru. Mada teško da bi i on sve ovo mogao da obeća. E sledeće godine kad vidim nekog da se smeje maloj deci koja veruju u Deda Mraza, moraću da se setim da u ovoj zemlji žive ljudi koji su poverovali da će Vučić u Kinu da izvozi pileće nogice i svinjske glave a otuda da uvozi leteće automobile. A umesto toga uvozimo zaštitne maske, koje su do skoro koštale 20 dinara a sad su 120. Otišla cena kao da se tata Branko sa granata preorjentisao na maske, daleko bilo. 

Ne mogu ti nabrojati šta je sve obećao, ali gledaj Pink, oni će to sve po spisku da vrte jedno tri dana, ko da je Vučić došao u kampanju za parlamentarne izbore, a ne da bi nam pomogao . A mi svi znamo da je on došao u Pazar jer nas mnogo voli. Naročito naše glasove. Čujem da su ga opštinski čelnici onako baš domaćinski ugostili, ali da su mu poštujući vladinu preporuku o socijalnom distanciranju, pripremili sto za jednog. I da nije otišao nenasićen iz Novog Pazara. A čuo sam I onako u prolazu od jednog našeg sugrađanina:

“E i ovaj je došao u sred epidemije. Dobro je, sad je bar katastrofa kompletna!”

Ostaj mi u zdravlju. Pa i Srbiju da izlečimo od ove pošasti uskoro ako Bog da.”

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati