Politika

Direktno.rs

19. 02. 2020. 20:18 0

OPOZICIJA "Svaki ustanak je krenuo iz Kragujevca"

Srpska opozicija večeras se okupila na Đačkom trgu u Kragujevcu gde su govorili o predstojećim izborima i njihovom bojkotu, kao i o društveno-socijalnoj situaciji u Srbiji.

- Krećemo u kampanju za slobodne izbore. Juče smo videli da su se neki iz kuhinje Bebe Popovića dosetili da se posle osam godina dosete i dece, ali ja stojim pred vama ovde - imam dvoje dece i ne želim da o njihovoj budućnosti brine lažov, huligan i šibicar. Dok oni brinu o njihovoj deci i o njima, mi našu šaljemo u inostranstvo i lečimo SMS i sa pravim diplomama zapošljavamo da pletu kablove - rekao je Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

On je dodao da osam godina slušamo "laži, uvrede i da nas prave budalama, pljačkaju, pričaju bajke, ali da je došao trenutak da kažemo dosta".

- Idemo u bojkot za Srbiju, slobodu i budućnost. Tu nema mesta političkim kalkulacijama, bojkot ima nultu toleranciju na lopove našeg života. Bojkot svuda, na svim nivoima. Svi u borbu, nema izuzetaka! Nema građana prvog ili drugog reda, svi smo isti. Protiv ovog zla se možemo izboriti saborništvom - zaključio je on.

"Ovo nije grad Nikolića"- Stanje u Srbiji nije normalno, nemamo normalnu parlamentarnu debatu, medije, slobodne i poštene izbore, ali imamo vlast koja zadužuje našu zemlju i imamo budućnost, našu decu i omladinu koja napušta zemlju. Došlo je vreme da kažemo da nećemo da učestvujemo u lažnim izborima, nećemo Parove, Zadrugu, ljude koji su izgubili dostojanstvo i normalnost. Mi smo se opredelili da se tome suprotstavimo zajedno, kao opozicija koja nema dilemu da na sledećim izborima ne treba. Neka na izbore izađu sva lažna zvona, ali mi nećemo u taj vrtić. Kragujevac prvi grad u kome se održava konvecija bojkota, nakon Beograda i nije slučajno izabrana. Cilj je da podsetimo Srbiju koliko je ovo veliki i važan grad. Ovo nije grad Nikolića. Sve nas, istinske Šumadince, osramotio je Tomislav Nikolić, glavni čovek koji je doveo Aleksandra Vučića na vlast, ali to ne znači da Šumadija ćuti i da se povlači. Uvek je oslobođenje i svaki Ustanka kretao iz ovih krajeva - kazao je večeras lider Dveri, Boško Obradović.

"Bojkot će biti čistilište"- Želimo dve stvari - da vladaju zakoni i da postoji red i da vratimo nadu i osmeh na lica naših ljudi. Danas su nam potrebne velike promene, želimo da se unapred znaju pravila igre, da zakon važi za sve, počevši od predsednika, premijerke, ministara i njihovih kumova, strine, ujaka, tata, tetaka... Mi ne želimo da naše ćerke gaze na pešačkim prelazima, a da njihovi sinovi budu ne kažnjeni, da naše sestre ginu na naplatnim rampama, a da njihovi direktori lete na Brionima. Ne želimo da naši najbolji studenti i pravi doktori nauka odlaze u svet, a da vlasnici falš diploma i kradljivci tuđe intelektualne svojine sede u Vladi i ministarstvu, da nas predsednik reklamira kao jeftinu radnu snagu, dok njegovi prijatelji piju najskluplja vina na još skupljim jahatama. Ne želimo da udišemo najzagađeniji vazduh na svetu i da pijemo zagađenu vodu, a da niko zbog toga ne odgovara. Ne želimo da radnici u Krušiku i Namenskoj industriji u Kragujevcu dobijaju otkaze i da budu isterani na ulice samo jer su ustali u odbranu svojih radničkih prava i fabrika. Mi ne želimo da Srbija bude stabilna u autokratiji, siromaštvu, korupciji, želimo da bude uređena demokratska i razvijena zemlja, prvi korak je borba za poštene i slobodne izbore na kojima ćemo pobediti Vučića i SNS klan i oni to znaju. Mafija već radi na sakupljanju sigurnih glasova na terenu i danas nema te bitagne u ovih 30 godina koja je progmizala kroz politićki život Srbije, a da se nije sakrivala ispod skuta SNS-a. U Srbiji nema slobode, a ako nema slobode nema ni države. Bojkot će biti čistilište. Na 130 kilometara odavde živi jedan čovek koji je sam ustao protiv korupcije, bezakonja, otimačine državne imovine, Aleksandar Obradović je rizikovao sve, posao, slobodu, mir svoje porodice. Mi ne možemo i ne moramo biti toliko hrabri kao on, ali moramo da budemo njegova podrška. Aleksandar Obradović je naš heroj i putokaz da je sloboda i ljudsko dostojanstvo nemaju cenu i zato je on već krenuo u svoju bitku i mi krećemo danas u naš boj - u boj za bojkot lažnih izbora - napomenula je Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke.

"Zašto su nam groblja sve veća, a škole sve manje?"- Našu Srbiju podigli su i dobri i loši, ali sad je vodi najgori. Nikada nismo imali ovakvog prevaranta, lažova niti ćemo ga imati. Onaj koji deli našu zemlju na prvu u drugu nije predsednik, taj je mutivoda. Sa takvima niko nikada nije hteo ništa. Ova naša zemlja je bogata zemlja, ali se pitamo zašto je narod u njoj siromašan. Zašto kad idemo u bolnicu treba da nosimo našu gazu i našu infuziju, zašto roditelji kupuju pelene na komad, a penzioneri lekove na tablu, zašto 30 posto dece u Srbiji živi na ivici egzistencije, zašto su nam groblja sve veća, a škole sve manje. I sada neko treba da nas ubedi da se on (predsednik) bori za budućnost naše dece. Ne znam da l su Francuzi ili Šveđani bolji od nas, ali znam da nema gorih od nas. Kažu bojkot izbora je beg sa megdana, nije tačno. Bojkot je danas pitanje časti, pitanje časti je reći ne lažima, farsi od izbora i da kažemo ne svi zajedno jer ovo je Srbija. Nikada opozicija u Srbiji nije bila jedinstvenija i dajem vam reč nećemo stati. Ovoga puta idemo do kraja svi zajedno i zato u danu izbora devojke, žene, bake uzmite za ruku mladiće, muževe, unuke i idite u šetnju, kod rođaka, samo nemojte izaći na lažne izbore, jer ćemo time osloboditi Srbiju i pobediti mizeriju. Nećemo stati do pobede - istakla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

"Koliko dece treba da ode da biste izašli na ulice?"- Prosečna plata u Srbiji kad je SNS preuzeo vlast od Demokratske stranke iznosila je 42.335 dinara, što je oko 370 evra, dok je danas od sedam i po godina njihove vlasti, ona 56.331 dinar odnosno 480 evra, što je rast za 110 evra. Aleksandar Vučić nakon što je preuzeo premijersko mesto od Ivice Dačića, kao jedan od prvih koraka da nas spasi od bankrota, smanjio je plate u javnom sektoru za 110 odsto. Takođe, uvedena je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, što je značilo da je zabrana važila samo za ljude koji nisu SNS stranci. Nakon toga kreću brojna obećanja o boljem životu, najava zlatnog doba i povećanja plate i pezije koje su sukcesivno smanjivane 16 puta. Vučić u svom prvom obraćanju kaže "Toliko nam je dobro da mi nije prijatno". On je dodao da je, uprskos smanjenju plata, prosečna zarada porasla iznad 49.000 dinara - čarobnjak! Poenta je da su pre godinu dana građani Brisela izašli na ulice jer je cena espresa porasla za 70 centi. Ja vas pitam koliko puta treba da vam Vučić obeća da će vam povećati plate, a onda da vam ih skine da biste izašli na ulice. Koliko dece još treba da ode, koliko još da se državnih para strovali u fantomske fabrike koje ne rade, Krušika, očeva, ministra... Šta vam Srbijo više od ovoga teba? Ne dajte legitimitete ovoj samoživoj, tiranskoj, glupavoj vlasti - rekao je Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati