Politika

Direktno.rs

16. 02. 2020. 16:42 2

Anu Brnabić niko ne voli! I botovi je izbegavaju

Da li je Ana Brnabić, žena na najvažnijoj funkciji izvršne vlasti u Srbiji, potpuno nevažna? Ako je suditi po botovima SNS i njihovom angažmanu, kada je premijerka u pitanju, onda jeste.

Naime, funkcioneri Srpske napredne stranke imaju armiju stranačkih vojnika, odnosno botova, koji im pisanjem (često nemuštim) po internetu, pružaju podršku i pokušavaju da ubede srpsku javnost u ispravnost politike svoje stranke. Ipak, Brnabić je i kod botova zakazala. 

Čini se da je predsednica Vlade Srbije oborila sve rekorde irelevantnosti svojih aspudnih izjava, pa joj podršku ne pružaju ni botovi. Naprednjačka investicija u botove kod premijerke Srbije nije upalila, pa tako njene objave na društvenoj mreži Tviter nemaju ni približno lajkova i retvitova kao kod ostalih naprednjaka. 

Zašto botovi izbegavju Anu Brnabić?

Ispod njenih objava na socijalnim mrežama skoro pa uopšte ne mogu se naći prepoznatljivi botovski rukopisi poput onih ispod tvitova Aleksandra Vučića: "Predsedniče, uz vas smo svim srcem", "Borba za Srbiju je najvažnija i najbitnija", "Predsednik se lavovski bori za Srbiju", i sličnih.

Ovako otpilike izgledaju i drugi komentari botova. Rečenice u kojima se hvale predsednik, SNS i politika koju vodi, a pljuje po opoziciji. S druge strane, ispod objava Brnabić pre će se naći komentari građana Srbije, koji joj jasno stavljaju do znanja da izjavama i obračunima sa političkim neistomišljenicima ispada smešna. 

Premijerkini javni nastupi često su predmet sprdnje, kao i ona sama, te deluje da je zbog brojnih bisera i verne sajber vojnike sramota Ane Brnabić. 

Iako je nedavno postala član Srpske napredne stranke, po svemu sudeći botovi o tome nisu obavešteni. Dok ostale funkcionere grčevito brane na društvenim mrežama, ostavljajući hiljade komentara na njihove tvitove, na Brnabić su potpuno "zaboravili". Da li ih je iko obavestio da je i premijerka iz njihove branše, da je jedna od njih?!

Mnogo puta dosad predsednica Vlade je javnim istupima pokazala da je nesnađena, neelokventna, nedorečena... Podsetićemo na neke od premijerkinih izjava kojih bi se, da je svesna šta je izgovorila, i sama stidela. Jer, botovi se stide, očigledno. 

Brnabić se u samo jednom danu našla na "crnoj listi" srpskih zvaničnika kojima je zabanjen ulazak na Kosovo i Metohiju. Naime, ona je u prisustvu ambasadora EU u Srbiji Sema Fabricija rekla da u pregovorima sa Prištinom, Beograd ima posla sa "ljudima koji su izašli iz šume". 

Ubrzo je nastao "šumski izazov" kojim su ismevani ne samo Ana Brnabić, već i Srbija. Da li je predsednica Vlade želela da kaže da je ona "svetska žena" koja sa "primitivcima" neće i ne može da razgovara? Ili je samo pokušala da bude originalna? U svakom slučaju, botovska apodrška je izostala. 

Premijerka je takođe ponosno istakla da je Srbija zemlja sa najvećim brojem košnica po glavi stanovnika na svetu - 5,9. Zaklela se u cvet i u med, lupila i ostala živa.

"Meni je vest da Srbija zahvaljujući vašoj vladi ima šest botova po glavi stanovnika", "Da li se bar jedan dan nisi izblamirala?", "Ajde što ste premijer, ali vi ste i retardirani ... dajte svoju platu siromašnima, a vi uzgajajte pcele ...", neki su od komentara na pomenutu objavu. 

Pogađate, opet niko od botova nije "skočio" da odbrani premijerku.

Kada je  tvitovala da Srbija podstiče naše ljude koji žive u inostranstvu, da bi ih motivisali da se vrate u svoju zemlju, usledilo je pregršt komentara građana koji su joj poručili - "Da ste plemkinja oslovljavali bismo vas sa "Vaša plitkosti".

Nizali su se komentari poput: "Je l' čujes ti nekad sama sebe?", "Biser u moru SNS budalaština","Anči, carice, evo pakujem kofere i dolazim. Motivisala si me i bez podsticaja.Vidi Brnabićka, dolazim da gajim travu i ulazim u dil sa tobom. Moja proizvodnja, tvoja prodaja, zaradu delimo 50%-50%, i boli nas k.... Ponudio sam i Slini dil, ali on već ima robu i tržište". 

Premijerka je tako završila na stubu srama, a ni b od botova da je opravdaju. 

Jeftin kvalitet propagande botova opšte je poznat, a premijerka nema čak ni to. Ako nije uspela da zadivi sajber vojnike iz svoje "ekipe", kako misli da zadivi narod? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati