Politika

[ Izvor: Beta ]

12. 02. 2020. 10:44 0

Poslanici započeli sednicu o izboru sudija

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas novo vanredno zasedanje na kojem će razmatrati Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika suda u sudovima opšte i posebne nadležnosti u Srbiji, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, četiri predloga odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i dva predloga odluka o izboru javnog tužioca, koje je podneo Visoki savet sudstva.


Na dnevnom redu naći će se i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2020. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije za 2020. godinu i predlozi odluka o davanju saglasnosti na Rebalans finansijskog plana Agencije za energetiku za 2019. i 2020. godinu, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Kako je ranije najavljeno očekuje se da će se u dnevni red naknadno uvrstiti i izbor dva člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati