Politika

Direktno.rs

07. 02. 2020. 10:03 4

Vučić podržao govor mržnje protiv Fajon (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući jutros na RTS-u, potvrdio je reči šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića da poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon gaji animozitet prema SNS-u, ali pritom je namerno ili ne, izostavio deo Martinovićeve izjave.

Na pitanje voditeljke da prokomentariše to što je Tanja Fajon rekla da je govor Martinovića van kulture zastupljene u Evropskoj uniji, Vučić je imao i više nego spreman odogovor.

- Nije Tanja Fajon to tako rekla, Vi ste ulepšali malo njene reči. Aleksandar Martinović je rekao da je Tanja Fajon poznata po tome što ima animozitet prema SNS-u. Taj deo izjave je apsolutno tačan. Precizan, bez ijedne ružne reči, bez ijedne uvrede i to je pravo na njegovo mišljenje. Ali je dodao nešto što nije morao da doda, što nije uvredljivo, nije ružno, niti bilo šta drugo. Dodao je da je to i zbog toga što potiče iz jedne od bivših jugoslovenskih država koja je bila u sukobu sa Srbijom - rekao je predsednik Srbije.

On je potom pojasnio i šta je Martinović dobio kao odgovor.

- Na to je Tanja Fajon rekla malo drugačije. Ona je rekla da to je uobičajen govor mržnje. Da, on je poznat po tome. Dakle, odgovorila je najobičnijim etiketiranjem. Ja mislim da to što su rekli i jedno i drugo taman vrlo precizno govori, a ponajviše govori o Tanji Fajon - rekao je Vučić.

Da se podsetimo šta je tačno rekao Aleksandar Martinović.

- Bez ikakvog dvoumljenja, gospođa Tanja Fajon ima animozitet prema Srpskoj naprednoj stranci. Iz ideoloških razloga, a jednim delom što dolazi iz države koja se nekada nalazila u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Nekako je moj utisak, možda nisam u pravu, da za nju onaj rat, iz juna 1991. godine, sa JNA u Sloveniji još uvek nije završen, čini mi se da ona nastavlja da ga vodi na neki drugi način, kritikujući apsolutno sve što dolazi kao predlog Srpske napredne stranke - rekao je Martinović.

Slučajno ili namerno, Vučić je izostavio deo izjave u kojem je Martinović rekao da za Tanju Fajon "rat iz juna 1991. godine još uvek nije završen" i da mu se čini "da ona nastavlja da ga vodi na neki drugi način". Budući da je predsednik Srbije sam rekao da "sipa istinu brzinom munje", logična je pretpostavka da je sasvim slučajno zaboravio ovaj uvredljivi deo.

Ili je to opcija, ili za predsednika Vučića izjava da za nekoga rat nije završen, te da ga on nastavlja, nije uvredljiva. Vrlo je lako proveriti šta je Martinović rekao, a kako ga je Vučić citirao.

I, da mi citiramo predsednika za kraj - "to taman vrlo precizno govori, ponajviše o...", a on neka razmisli o kome.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati