Politika

Direktno.rs

04. 02. 2020. 14:12 1

"Zago, da ne bude da nisi čula za pljačku Krušika"

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica Marinika Tepić odnela je dokumentaciju i izveštaje državnog revizora o državnim fabrikama vojne opreme i naoružanja, dokumenta Narodne banke, fotografije, kako bi joj, kako je navela, pomogla u istražnom postupku, a na osnovu ozbiljnih indicija da je počinjen niz krivičnih dela na štetu vojne industrije Srbije.

Tepić je novinarima rekla da je uz svu dokumentaciju napisala i pismo državnom tužiocu Zagorki Dolovac u kojem joj je pored dokumentacije naglasila da su u celu priču umešani državni funkcioneri, kao i da očekuje "ustupajući tužilaštvu ove informacije, delovanje po zakonima Srbije".


- Danas predajem Republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac sve informacije i dokaze o pljački naše vojne industrije, fabrike Krušik u najmanju ruku i to uz umešanost i učešće najvišeg državnog vrha, predsednika Aleksandra Vučića, uz njegovog Slobodana Tešića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, preko svog oca Branka i firme GIM. Tokom šest meseci otkako je Aleksandar Obradović, uzbunjivač prvi put pustio ovaj duh iz boce i ukazao na organizovani kriminal, pljačkanju naše vojne industrije, fabrika naoružanja i vojne opreme, on je uhapšen u nameri da se zataška istina, ali se otvorio ceo koruptivni lanac u ovom pljačkanju naše vojne industrije - rekla je Tepić, i dodala da joj se čini, da gospođa Dolovac ili ne gleda N1, ili su joj ugasili ovu televiziju, ili ne čita medije koji o ovome pišu.

- Zato sam ja prikupila sav materijal, što iz sredstava javnog informisanja, što dokaza do kojih sam sama došla, dokumenata Narodne banke Srbije, izveštaja državne revizorske institucije i evo došla da joj ovo donesem, u nadi da ima još ovde odgovornih i profesionalnih tužilaca koji žele da rade svoj posao - rekla je Tepić, a onda dodala da je dužna da podseti šta se sve za ovih šest meseci saznalo - rekla je Tepić.
- Najpre od uzbunjivača Aleksandra Obradovića, koji se prvo obratio rukovodstvu fabrike i Aleksandru Vučiću, koji je tada bio ministar odbrane, a jedini odgovor je bio da je on taj koji je uhapšen, a ne da je pokrenuta istraga protiv onih koji su, kako se sumnja direktni učesnici u ovom kriminalnom lancu organizovane korupcije uz učešće vrha države. Istina je da je naša vojna industrija preko Krušika pljačkana, uz učešće najviših državnih i partijskih funkcionera. Istina je da je u tome učestvovala firma GIM, iako su se i Vučić i Stefanović upinjali da dokažu da to nije tačno,a  onda se ispostavilo da je Branko Stefanović bo redovni član delegacije firme GIM, i da je sa delegacijom MUP bio u poseti italijanskoj firmi - rekla je Tepić, a onda dodala da se potom se ispostavilo da je istina da je i Tešiću i firmi GIM omogućeno da posluju po povlašćenim cenama, da robu mogu da preprodaju po višestruko većim cenama i da ceo prihod ostaje njima.

- I, to nije bilo dovoljno za Tešića, već mu je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, po naređenju Aleksandra Vučića omogućila da posluje mimo propisa, da kupuje robu u dinarima, odnosno da ne radi samo za proviziju već za višestruki prihod - navela je Tepić. 

Ona je kao novu informaciju iznela to da se sindikat pančevačke "Utve" pobunio, jer im, kako je navela, prvi put u poslednjih nekoliko godina kasni plata.

- I to od trenutka kada je SDPR preuzeo upravljanje. Inače, SDPR je prijavio dobit od dve i po milijarde dinara, a sami radnici i sindikat se pitaju kako je to moguće, jer se radnicima duguju plate od decembra - rekla je Tepić. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati