Politika

Direktno.rs

12. 01. 2020. 21:29 2

Vučić: Verujem Zorani, Jevtić uhapšen s parama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je hapšenje direktora JP Infrastruktura Železnice Srbije Miroljuba Jevtića, istakavši da ne postoji nikakvih teorija zavere u slučaju njegovog privođenja pravdi zbog mita.

- Nema zavereničke teorije, uhvatila policija čoveka s parama na licu mesta, napravila veliki posao, pokazala da će da hapsi direktore javnih preduzeća, čisto kao suza - rekao je Vučić u emisiji na TV Pink, a zatim prokomentarisao dovođenje u vezu Jevtića i ministarke Zorane Mihajlović, pošto su se pojavile informacije da je direktor "Železnica" navodno davao pare Mihajlovićevoj i njenom suprugu.

- Nisam čuo da je Zoranu neko pominjao, lično uverenje mi je da Zorana s tim nema veze, njoj potpuno verujem. Nadležni organi neka rade svoj posao. A to da me ubeđujete da su to neke velike igre... To je to kod nas, kao priča o Malčanskom berberinu, ovde ima kosu, ovde nema kosu, i sve moguće teorije zavere. I sve su vam takve priče... Ali šta da radite, to vam je Srbija - rekao je Vučić.

On je na pitanje o odnosu njega i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića rekao da je u interesu da se posao radi za dobrobit svih.

- Uradili smo Srpsku kuću koju niko nije hteo u Crnoj Gori, izdvojili smo novac za srpske institucije, ne ugrožavajući suverenitet Crne Gore. Ja nikada nisam bio u zvaničnoj poseti toj zemlji. Razgovarao sam sa Đukanovićem u Tirani i izneo sam svoj stav, on je rekao svoj. Žao mi je što se vladajuća partija u Crnoj Gori naljutila i to se vidi iz njihovog saopštenja. Spreman sam uvek da razgovaram sa Đukanovićem, ali mi moramo da brinemo o 28,73 odsto Srba u Crnoj Gori. Uvek kažem ako imate neki racionalan odgovor ponudite ga, a ako ne onda ga pronađite u budućnosti. Ponosan sam na srpski narod u Crnoj Gori koji drži podignuto glavu - istakao je Vučić.

"Smanjenjem cenzusa vratićemo život u parlament"

Vučić je izjavio da se zalaže za smanjenje izbornog cenzusa sa pet na tri odsto, ocenjujući da će se time "vratiti život" u parlament koji će kako je naveo, tada biti mnogo reprezentativniji.

On je kazao da će Srpska napredna stranka "svakako" dobiti manje mandata ukoliko cenzus bude smanjen, ali da će u tom slučaju biti dobijeno "preslikano javno mnenje" u skupštini.

- Život će se vratiti u parlament, time se vraća normalnost u Srbiji - kazao je.

Vučić je odbacio navode po kojima se smanjenjem cenzusa ugrožavaju prava pojedinih političkih aktera.

- Koje to pravo ugrožavamo smanjenjem cenzusa, posebno prava manjina i onih koji su mnogo slabiji od nas? Nećete naći nikog u Evropi, osim Tanje Fajon, ko će reći nešto protiv ovoga - rekao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati