Politika

14. 01. 2020. 06:57 1

VUČIĆ VS STEFANOVIĆ (V) Kumu Papiću od Neše keš, kolica...

Sukob i medijska podmetanja dva klana izbacila su na površinu Aleksandra Papića, do pre nekoliko meseci apsolutno nepoznatog biznismena rodom iz Priboja. Naime, dok se Vučić borio da po svaku cenu ode u Crnu Goru, Srpski telegraf je Papića stavio u tekst o umešanosti policije u narko biznis i vezama sa "Jovanjicom".

Neki taj tekst pripisuju nervozi Vučića u tim danima jer dok se borio da ode u Crnu Goru, njegovi saradnici i kumovi od Biljane Popović Ivković, Slaviše Kokeze, pa do Zvonka Veselinovića i Nikole Petrovića, šepurili su se po, kako je pisao Informer, Karibima, Abu Dabiju, Dubaiju...

Istina je da je nervozu povećalo i otkriće Direktno.rs da je Vučić bio van zemlje za Novu godinu, kao i da je leteo privatnim avionima za koje je morao da potroši celu godišnju platu. Da li je uzeo keš kredit ili je platio na neki drugi način, za sada nije poznato. Ali, naši izvori kažu, da nervoza koju je Vučić ispoljavao tih dana nije razlog za puštanje tako očiglednih medijskih napada na Nebojšu Stefanovića, već da je to deo ozbiljnog plana koji se sprovodi već godinu dana.


Da je tako, govori i podatak da je na sastanku održanom pre nekoliko dana, Vučić ozbiljno zamerio Stefanoviću kako MUP ne radi svoj posao i kako navijačke grupe haraju po Srbiji. Vučić je to govorio zbog snimka na kome Veljko Belivuk i njegova ekipa maltretiraju Radeta Petrovića. Naravno da je Belivuk radio po Vučićevom nalogu kako bi prestalo skandiranje "Vučiću, pederu" na Partizanovim utakmicama, ali to nije smetalo predsedniku Srbije da formalno apsolutno ispravno kritikuje ministra policije kako ne radi kako treba.

Osim lošeg rada kada su u pitanju navijači, Vučić je Stefanoviću zamerio na aktivnostima Aleksandra Papića. Papić je poznat kao čovek koji je koordinator svih javnih nabavki u MUP-u Srbije, čovek koji pokušava da pokrije umešanost Branka Stefanovića u razne afere, ali i čovek koji je izgradio pravo malo poslovno carstvo, čiji je deo i hotel u Vrnjačkoj Banji za koji je dobio subvenciju države. Za Papića se priča da je pokupovao niz poznatih beogradskih kafića, posebno na Vračaru, te da su sada njegovi lokali poput "Privea" i "Mode" koja je plaćena preko milion evra.

Mnogi tvrde da je Papić ustvari Stefanović, odnosno da Papić služi samo kao pokriće za ministrove biznis kombinacije. Tako je još tajna ko je zaista vlasnik vile u Atini, odnosno Vuljagmeniju, gde je pre dve godine sada već bivša supruga Nebojše Stefanovića u društvu supruge Slavka Gaka, gradskog sekretara za obrazovanje, provela celo leto. Inače, u tom delu su perjanice SNS-a pokupovale čitav niz vila i nastao je veliki problem kada je jednu kupio jedan od kontroverznih srpskih biznismena u koga je pucano pre dve godine. Ogromna mašinerija podigla se kako bi se on sklonio sa pomenute lokacije.

Skupocena odela ministra Stefanovića, tašne od više hiljada evra sa kojima se slikala njegova supruga, zapali su za oko mnogima u partiji. Po našim saznanjima, kap koja je prelila čašu je kupovina jahte usidrena u Atini, za koju se tvrdilo da je u vlasništvu Papića. Sve je to iskoristio Vučić kako bi ljude u partiji okrenuo protiv Stefanovića, u čemu je uglavnom i uspeo. Sam Stefanović jeste dao puno materijala, ali ništa više od nekih drugih SNS čelnika, tako da napad Vučića na njega nema veze sa drastičnom promenom materijalnog stanja Stefanovića, jer se to vidi kod svih naprednjačkih funkcionera, već sa opsesivnom potrebom Vučića da kontroliše sve 100 odsto. A Stefanović je pružao otpor u tome...


Španska serija se nastavlja. Stefanović je posle napada na Papića i Milenkovića rekao saradnicima da se neće predati bez borbe i očekuju se novi potezi. Jedan od njih je hapšenje jednog od direktora železnice zbog, za srpske uslove, smešnog mita od 10.000 evra. Kada su se pojavili tekstovi u tabloidima odobreni, kao i svi ostali, od strane Vučića, u kojima se tvrdi da iza krađe u železnici stoji Zorana Mihajlović, pozadina hapšenja je postala jasnija.

Dani i meseci pred nama će doneti nove nastavke ove srpske kriminalne sapunice...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati