Politika

[ Izvor: Južne vesti ]

01. 12. 2019. 13:25 1

SAMO U SRBIJI Vlast protestuje protiv opozicije

Nekoliko desetina članova i simpatizera Srpske napredne stranke okupilo se kod Narodnog pozorišta u Nišu u znak protesta protiv naslovne strane nedeljnika "NIN" i karikature Predraga Koraksića Koraksa u listu "Danas".

Na čelu kolone bili su transparenti sa natpisima "Stop krvavom scenariju" i "Đilase, ne ubijaj Srbiju".  Učesnicima protesta podeljene su parole sa metama i znakom "stop", a kolona je od pozorišta krenula ka Skupštini, pišu Južne vesti.

Podsetimo, cela fama napravljena je nakon izlaska novog broja nedeljnika NIN sa fotografijom predsednika Aleksandra Vučića na sajmu oružja, gde je puška bila uperena u njega. NIN je potom uklonio "spornu" fotrografiju sa naslovnice, iako ona nije bila produkt ovog nedeljnika, već je objavljivana u medijima ranije, s tim što tada nikome to nije smetalo.

Kasnije je Koraks napravio karikaturu u listu "Danas" na kojoj se nalazi predsednik koji drži metu i puška koja ga nišani. Vučić je odmah reagovao na društvenim mrežama komentarišući da "samo nastave da rade svoj posao dok će on otvarati auto-puteve".

Autor karikature Predrag Koraksić Koraks oglasio se nakon reakcije predsednika, istakavši da političari u njima ne razumeju ironiju, nego sve shvataju bukvalno.

- To je jedna ironična poruka koju oni nisu shvatili, oni ne znaju šta je ironija, očigledno. Mislim da to je nedostatak opšteg obrazovanja. Neverovatno je da te ljude koji imaju toliko diploma, ne razumeju šta je ironija. Ironija je ono kada vi gledate jedan crtež ili jednu poruku uvek je suprotno od onoga što bukvalno vidite - rekao je Koraks za Danas o karikaturi koja se pojavila na naslovnoj strani ovog lista, a na koju su mnogi političari reagovali.

Ubrzo su članovi SNS, aktivisti, pa i sam predsednik Srbije bez ikakvih dokaza optužili lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da stoji iza naslovne strane NIN-a, kao i Korkasove karikature, jasno ga na taj način targetirajući i ugrožavajući mu bezbednost.

Tako smo dobili i situaciju da vlast protestuje protiv opozicije. To samo u Srbiji može!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati