Politika

Direktno.rs

13. 11. 2019. 18:18 0

Stefanović: Put Kokeze od vlasnika kafića do jednog od najbogatijih Srba

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović komentarisao je odobrenu prodaju WinWin-a Tehnomaniji.

Stefanović je tom prilikom izjavio da "sve što predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza dodirne, pretvori se u zlato". 

- Istina, ovaj dar, i uopšte talenat za biznis, Kokeza je otkrio tek posle 2012 godine, odnosno posle dolaska  Aleksandra Vučića na vlast. Zlobnici kažu da je tek tada otkrio i kompjutere, ali mu to nije smetalo da njegova IT firma Prointer od oko 150 .000 evra (15,9 miliona dinara) u 2011. godini dođe do 50 miliona evra u 2016. godini. Naravno kroz poslove sa državom. Inače,  2012. godine firma Prointer pobeđuje na jednom jedinom tenderu da bi taj broj već naredne godine porastao na 150 - naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stefanović je naveo i da je u pauzi IT biznisa Slaviša Kokeza kupio Eurosalon za 190 hiljada evra, da bi samo zgradu kod sajma za potrebe projekta Beograd na vodi  prodao državi za čak 16 miliona.

- WinWin je ipak dragulj u Kokezinoj poslovnoj mreži, pošto je za četiri godine povećao prihod sa 5 na 150 miliona evra. Danas je i zvanično prodat Tehnomaniji. Tako je Slaviša Kokeza od vlasnika kafića na granici Zemuna i Novog Beograda postao i zvanično jedan od najvećih i najbogatijih srpskih biznismena. Navodne batine dobijene od policije kada je štitio svog šefa Aleksandra Vučića na mitingu održanom zbog hapšenja Radovana Karadžića, Slaviša Kokeza je dobro naplatio. Ali ne od Vučića, nego od građana Srbije - zaključio je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati