Politika

M. Božinović

29. 10. 2019. 12:56 0

ĐILAS: Informer je propagandno glasilo Vučića koje širi mržnju i gura zemlju u propast

Na konferenciji za medije koju je održao Savez za Srbiju, novinarka Informera upitala je lidera SSP-a Dragana Đilasa da li su “njegovi ljudi” na snimku navodnog paljenja knjige nakon promocije Gorana Vesica. Đilas je odgovorio da je konferencija sazvana zbog korupcije i ugovora koji je štetan za građane Beograda, te dodao da je konferencija za medije i novinare.

- Vi za nas niste medij i niste novinar, vi ste propagandno glasilo Aleksandra Vučića. Glasilo koje širi mržnju i koje gura ovu zemlju u propast - rekao je predsednik Stranke slobode i pravde, pozdravljen aplauzom prisutnih.

Novinarki Informera “pridru\io se i novinar televizije Pink, upadajući Đilasu u reč, nedozvoljavajući mu da završi rečenicu, iako ih je nekoliko puta ljubazno zamolio da ga ne prekidaju, s obzirom da je on njihova pitanja saslušao. 

- Da li je Branko Miljuš vaš čovek - ponavljala je novinarka Informera.

Đilas je zatim upitao kada ce njihov list da objavi presudu koju je dobio pre 15 dana da su lagali o njemu, te pokazao naslovne strane informera na kojima je on nazvan pogrdnim imenima.

- Sada ću vam pokazati kako izgleda pet naslovnih strana Informera. Ponedeljak, Đilas ruši Irineja, utorak ste imali da Tramp hoće da dođe u Srbiju, onda ste imali da sam nacista, divan jedan naslov. Zatim ste imali naslov “šiptari seku glave Srbima”, divna jedna naslovna. A onda ste imali naslov “Đilas i SZS podržavaju silovanje Olivere Jovićević”. I vi posle toga imate obraza, časti, morala, da dođete ovde i gledate u oči čoveka za koga ste rekli da je nacista i da podržava silovanje žene i da hoće patrijarha da proglasi ludim. Ja vas pitam, kada će Informer objaviti presudu suda, da platite 100.000 dinara, to ću dati deci, neka korist i od vas. Piše da ste dužni da objavite. Kad će Alo da objavi tu presudu, pošto i on ima jednu. Kad ce Kurir da objavi? Kada ćete to da uradite - potencirao je Đilas.

Ravoltiran ponašanjem novinarke Informera, novinar portala srbininfo.rs, zamolio ju je da postavi pitanje koje je vezano za konferenciju, s obzirom sa se radi o jako bitnoj temi za građane Beograda, kao i da su u pitanju milijarde.

- Vi meni ne date da radim posao. Hoću da postavim pitanje o korupciji, jer je o tome konferencija. Ne dozvoljavate mi da radim svoj posao - ponovo je naglasio novinar srbininfo.rs. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati