Zdravlje
26. 02. 2025. 17:05 0
Dodajte u med OVAJ dodatak i dobićete sirup koji jača imunitet do maksimuma
Ovaj dodatak je potpuno prirodan i sadrži dosta vitamina C.
Uveliko je poznato da je med vrlo zdrava namirnica. Između ostalog, bogat je antioksidansima i antibakterijskim agensima koji pomažu u jačanju imuniteta, što je posebno važno u ovo doba godine kad vlada grip. Uz med se lakše borimo protiv infekcija uzrokovanih mikroorganizmima poput bakterija, gljivica i brojnih virusa.
Ipak, pokazalo da med može biti još moćniji ako se u njega ubaci jedan dodatak.
Svojevrsni sirup od meda i borovih iglica ima brojne lekovite prednosti. Ova smesa bilduje imunitet, a lako se pravi.
Treba znati da je najbolje birati iglice smreke, belog bora, jele, a izbegavati tuju i tisu.
Za šta su dobre borove iglice?
Borove iglice se od davnina koriste kao lekovito sredstvo, pre svega kao čaj. Imaju antibakterijska svojstva i vrlo su bogate vitaminom C, a veruje se da pomažu kod iskašljavanja i problema sa disajnim putevima.
U kombinaciji s medom borove iglice su vrlo efikasne kod kašlja i upale grla, pišu na sajtu growforagecookferment.com.
Kako napraviti sirup od meda i borovih iglica?
Sirup od meda i borovih iglica se zaista jednostavno pravi, što je odlično jer ćete lako moći da usvojite blagodeti četinarskih iglica.
Sem ova dva sastojka ne treba vam više ništa.
Biće dovoljno da iglice pažljivo otkinete sa četinara i po potrebi isperete.
Stavite ih u teglu od kilogram i napunite 3/4. Prelijte med preko borovih iglica da ga prekrije, a zatim promešajte varjačom.
Ostavite malo da se slegne, pa dolijte još meda.
Čvrsto zatvorite teglu i okrenite je nekoliko puta tako da med prekrije sve iglice.
Ostavite da odstoji 10-15 dana. Promešajte s vremena na vreme.
Potom procedite kroz sitnije sito u čistu teglu da biste uklonili borove iglice.
Koristite ovaj sirup kao što biste inače koristili med – recimo, jednu kašićicu pred spavanje, a možete i da dodate u čaj ili namažete na tost.
A ako vas boli grlo, uzmite jednu kašiku po potrebi.
Komentari 0
ostavi komentar