Zdravlje

Direktno.rs

04. 08. 2023. 08:48 0

Kožu koja izgori na suncu NE TREBA ljuštiti

Opekotine od sunca ne bi trebalo da shvatamo olako. Ukoliko pitate dermatologe da li postoji bezbedno vreme za sunčanje, reći će vam da ne postoji i da u svakom momentu treba da nosite zaštitni faktor kako ne bi došlo do opekotina.

Svako tamnjenje kože predstavlja njen pokušaj da se odbrani, a svako crvenilo kože povećava šansu da u kasnijem dobu obolimo od melanoma.

Ukoliko se, pak, desi da izgorimo na suncu, hirurg Dragan Stojićević je na svom profilu na TikToku objasnio šta nikako ne bi trebalo da radimo sa kožom kada crvenilo prođe i koža krene da se odvaja.

- Nemojte nikako da skidate ovu kožu. Ukoliko budete skidali ovu kožu, može da dođe do infekcije, ožiljaka, ili hipo ili hiperpigmentacije - kaže dr Stojićević.

- Ono što se radi u ovim slučajevima jeste da se ova koža tretira kao opekotine, melemom koji služi za lečenje opekotina - savetuje i dodaje da se višak kože, ako krene da se odvaja, može iseći sterilnim makazama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati