Zdravlje

Direktno.rs

30. 03. 2022. 12:29 0

Glavni simptom prolećnog umora: Kako se izboriti

S prvim danima proleća, stiglo je i ono što nas baš toliko i ne raduje - prolećni umor, koji nas sprečava da budemo produktivni i oduzima nam energiju. Prolećni umor prepoznaćete po malaksalosti, kojoj ne možete naći adekvatno opravdanje. Veliki broj ljudi pati od meteoroloških tegoba, pa svaku promenu vremena oseti kao drastičnu promenu u organizmu.

Osim malaksalosti, prolećni umor izaziva i pospanost, razdražljivost, nagle promene raspoloženja i pad imuniteta. S obzirom da je prolećni umor gotovo nemoguće izbeći, na nama je da ga spremni dočekamo i što bezbolnije prebrodimo.Postoji nekoliko veoma zdravih metoda, koje će naš organizam pripremiti da se što bolje suoči sa posledicama umora, a jedna od prvih je promena načina ishrane.

Nakon ishrane, koju smo preferirali tokom zime, a koja je izuzetno teška, vreme je za laganu ishranu, zasnovanu na sezonskim namirnicama, pomoću koje ćemo lakše prebroditi umor, koji stiže s prolećem.

Ovih dana, ishrana bi trebalo da se bazira na svežem povrću, voću, a kada je meso u pitanju, preporučuje se grilovana piletina, koja je odličan izvor proteina.

Alternativa masnim i začinjenim supama, koje smo konzumirali tokom zime, svakako su ukusni i zdravi potaži, koji će vam dati potrebnu dozu energije i povećati osećaj sitosti. Gazirana pića zamenite sveže ceđenim sokovima i ukusnim smutijima, koji će vašem organizmu poboljšati imunitet i povećati nivo energije, pa ćete na taj način barem nakratko osetiti da ste se rešili umora, koji vas iz dana u dan sve više iscrpljuje. Ne zaboravite i da organizmu pružite hidrataciju, te unesete neophodnu količinu vode svakodnevno.

Pored zdrave ishrane, vreme je da aktivnim treninzima pokrenete vaš metabolizam, ali i organizam. Da biste ovoj vrsti umora stali na kraj, važno je da svom organizmu priuštite i osam sati zdravog i kvalitetnog sna.

Ako uvedete ove male i zdrave promene, umor će proći gotovo neprimetno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati