Zdravlje

Direktno.rs

16. 02. 2022. 06:00 0

Evo šta se desi kad dan počinjete vodom sa limunom

Verojatno ste više puta čitali o brojnim lekovitim svojstvima limuna koji se spominje i kao prirodni antibiotik, ističe se njegova blagodat za imunitet, prirodni je antiseptik i pomaže za ublažavanje bolova u grlu i menstrualnih bolova.

U to da je limun dobar za zdravlje verovatno niko ne sumnja, ali krije li svakodnevno ispijanje vode s limunom neke prave zdravstvene benefite za naš organizam? To je odlučila da proveri Gianluca Russo kad je pristala na izazov da nedelju dana dan očinje vodom sa limunom. Ona je tokom jedne sedmice natašte pila 2.5 dcl vode s pola isceđenog limuna, a već je, kaže, pri kraju izazova primetila da joj je koža čistija i svetlija.

- Neki recepti koje sam pronašla kažu da voda treba da bude topla, ali mi je to, iskreno, bilo bljutavo pa sam se odlučila za svežiju varijantu, a na moje iznenađenje, brzo sam videla rezultate. Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentnih mrlja i koža mi je bila gotovo besprekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja. Osim toga, postala je i puno mekša na dodir i dosta svjetlija - kaže Russo.

Inače, voda s limunom jedan je od načina za unošenje potrebne količine C vitamina i za povećanje hidratacije.

Kako je nekoliko dana nakon završetka izazova usledilo i negativno razočaranje i deo akni se počeo vraćati, sigurna je, kaže, da ju je od upala štitio upravo limun.

- Uz to, voda s limunom pomogla je i mom oralnom zdravlju, a bila sam i manje naduta - napisala je Russo, a to ide u prilog istraživanjima koja kažu da voda s limunom može djelovati i kao prirodni diuretik.

- Poboljšao mi se ten, osvežio dah i uravnotežila probava, ali nisam primetila druge zdravstvene benefite - tvrdi Russo, svesna da je sedam dana izazova prekratak period.

- Ipak, imala sam i jedan negativan učinak pijenja vode s limunom; svakog dana bila sam žedna, a ako tu žeđ ne ugasim, u ustima mi je ostajao čudan ukus - dodaje Russo i zaključuje da će definitivno razmisliti o tome da joj voda s limunom postane stalna svakodnevna praksa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati