Zdravlje

[ Izvor: Still ]

29. 01. 2021. 11:07 10

Četiri najlakša načina da uočite psihopatu

Sve što rade, rade da bi veličali sebe.

Čak i ako verujete da nikada niste sreli psihopatu, istina je da se oni vrlo lako mogu stopiti sa gomilom. Psihopate nisu samo serijske ubice iz horor filmova. Oni stvarno postoje.

Stručnjaci procenjuju da je psihopatsko ponašanje u opštoj populaciji oko 1 na 100 ljudi. Ako redovno komunicirate sa drugim ljudima, velika je verovatnoća da ste naleteli na barem jednog psihopatu, a možda i više njih.

Evo četiri osobine po kojima se poznaju psihopate:

1. U početku su divni

Jedan od razloga zbog kojih je teško identifikovati psihopate je taj što mnogi ostavljaju dobre prve utiske. To je zato što su oni stručnjaci za obmanjivanje drugih. Imaju sposobnost da privuku ljude, ali ne mogu da održavaju dugoročne veze sa drugima. Njihova duhovitost i šarm možda vas u početku zavaraju, ali kad ih upoznate, videćete sasvim drugu stranu.

2. Manipulišu

Psihopate na manipulaciju gledaju kao na igru. Vole da je koriste kao alat da dobiju ono što žele. Oni testiraju ljudske granice do pucanja. Ne plaše se da naštete drugima, a sve da bi postigli svoj cilj.

3. Nema kajanja

Psihopate ne osećaju grižu savesti zbog svojih postupaka i ne pokazuju mnogo osećanja. Ako primetite da se neko predstavlja kao nevinašce, ovo je znak da imate posla sa psihopatom. Ovo je često praćeno optuživanjem drugih i odbijanjem da preuzmu odgovornost za bilo šta. Psihopata će koristiti svoju tehniku manipulacije da vam izvrće reči i preokrene situacije tako da nikada ne izgleda krivo.

4. Izuzetno su arogantni

Prekomerna arogancija je još jedan važan znak da imate posla sa psihopatom. Naravno, ima mnogo arogantnih ljudi. Ali psihopati pokazuju krajnji nivo arogancije. Imaju naduvan osećaj sopstvene važnosti. Psihopate veruju da su najbolji u svemu. Oni veruju da zaslužuju više od drugih zbog svoje superiornosti. Često daju nerealne izjave o svojim dostignućim i govore o sebi u krajnje arogantnom svetlu. Oni ljude oko sebe vide kao inferiorne i spremni su da ih zgaze kako bi dobili ono što žele.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati