Poznati

Direktno.rs

31. 08. 2021. 15:52 0

Boris Komnenić dobija Legat u Bileći

Zavičajni klub „OSVIT“ Bileća, u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu i Domom kulture „Jevto Dedijer" u Bileći, u petak, 3. septembra 2021. godine, sa početkom u 19:30 časova, organizuje omaž prerano preminulom filmskom, pozorišnom i televizijskom glumcu Borisu Komneniću pod nazivom GOSPODIN GLUMAC.

U znak sećanja na prvaka drame Narodnog pozorišta u Beogradu, u foajeu Doma kulture „Jevto Dedijer" biće priređena izložba iz života i stvaralaštva slavnog glumca što će istovremeno biti i zvanično otvaranje Legata Boris Komnenić, dok će Velika scena Doma biti nazvana njegovim imenom.

Uz veliko razumevanje porodice Borisa Komenića, angažman Narodnog pozorišta i Borisovih prijatelja, Legat će biti opremljen autentičnim materijalima koji će podsećati na njega. Narodno pozorište je za ovu priliku i sećanje na Borisa Komnenića ustupilo film posvećen njemu koji će biti prikazan na komemorativnom skupu.

Boris Komnenić je iskreno volio Bileću i rado svraćao, a posebnu ljubav i emocije gajio je prema Trebišnjici.

"Velika dela večno žive. Boris je ostavio dubok trag u večnosti sa čim smo dobro upoznati. Nezaborav je ono što Borisu dugujemo i sigurni smo da ćemo zajedno istrajati u nastojanju da taj dug dostojanstveno odužimo", istakli su iz Narodnog pozorišta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati