Poznati

Direktno.rs

26. 10. 2020. 19:00 0

Princ Hari priznao: Zbog Megan sam uvideo rasizam

Vojvoda od Saseksa govorio je o rasizmu u intervjuu s aktivistom organizacije "Black Lives Matter" Patrikom Hačinsonom za magazin GQ.

Hačinson je početkom ove godine dospeo na naslovne strane kada je tokom BLM protesta u Londonu nosio belca na ramenima kako bi ga sklonio na sigurno. U toku razgovora sa njim, princ Hari je priznao da ga njegovo zaštićenjo detinjstvo nije pripremilo za shvatanje problema rasizma.

- Jednom kada shvatite može vam biti malo neprijatno, ali tada je na vama da izađete i edukujete se, jer neznanje više nije opravdanje. Imao sam odrastanje i obrazovanje koje sam imao, ali nisam imao pojma o čemu se zapravo radi - rekao je Hari.- Nisam imao pojma da rasizam postoji u tolikoj meri. Koliko god to tužno zvučalo, trebalo mi je mnogo godina da to shvatim, pogotovo kada sam proživeo dan ili nedelju u cipelama svoje supruge - priznao je Hari i istakao kako veruje da će stvari biti bolje u budućnosti. - Imamo puno posla. Ali, iskreno, osećam kao da svet zapravo ide u dobrom smeru - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati