Muzika

[ Izvor: Vijesti.me ]

16. 05. 2022. 14:58 0

Frontmen "Hladnog piva" citirao Đoleta: Nekad sam bio gad

Mile Kekin, frontmen hrvatskog pank sastava “Hladno pivo”, trenutno sa kolegama iz benda promoviše novi singl pod nazivom “Štetočine”, za podgoričke “Vijesti” je pričao o obeležavanju 35 godina od osnivanja benda, pesmama, ali i o repertoaru koji pripremaju za gostovanje u Herceg Novom od 19. do 21. avgusta.

Tako će na Hype festival publika moći da čuje “Štetočine”, ali i neke starije hitove, obećava hrvatski muzičar.

- Naravno da će biti prostora i za starije pesme, ali to će zavisiti malo i o vremenu koje ćemo dobiti. Na festivalima se mora što više pesama stisnuti u malo minuta pa nema uvek prostora za sve hitove. Zato svaki put imamo drugi izbor pesama. Nikad ne sviramo isti popis na koncertima - pojašnjava sagovornik “Vijesti”.

Singlom “Štetočine” ovaj pank sastav ujedno obeležava i 35 godina postojanja, a na pitanje da li su bili toliko optimistični pri osnivanju i verovali da će pod istim nazivom nastupati i tri decenije kasnije, Kekin kaže:

- Kad krećeš sa 16, 17 godina ne razmišljaš o vremenu koje je ispred tebe i to jeste glavna prednost mladosti. Potpuno si neopterećen. Nismo razmišljali o vremenu kad ćemo imati svako po pedeset, a neki i deceniju više.

Prema njegovim rečima, kada se osvrne unazad i sagleda poteze koje je donosio tokom muzičke karijere, i da je u mogućnosti, ništa ne bi promenio.

- Žao mi je što sam ponekad bio gad, a što ponekad ne, kao što je to Đole tako lepo sročio. Ipak, uz sve te greške kojih je bilo, sasvim pristojno smo dobacili, te sad imamo privilegiju sasvim pristojno živjeti od našeg hobija.

Članovi sastava “Hladno pivo” tokom prethodne dve godine, poput brojnih muzičara, zbog pandemije nisu održavali koncerte, ali su taj period proveli radno.

- Puno se radilo, a najviše sam radio na tome da ne poludim. ‘Štetočine’ su između ostalog nastale u tom periodu i na neki način reflektuju klaustrofobiju tog vremena.

Dolazak u Crnu Goru u avgustu, iako nastupaju na primorju, neće moći da iskoriste i za odmor, ali će sigurno čuti i kolege koji će na Hype festivalu nastupati iste večeri.

- Odgledamo mi i svirke drugih bendova i podružimo se u bekstejdžu što je najbolja stvar kod festivala. Od gradova u kojima sviramo malo vidimo, jer nam raspored bude obično krcat, tonska, ručak, kratki odmor od puta, svirka, pa ustajanje i pokret u drugi grad. Ali ne žalim se. Ovo sam jedva čekao - poručio je Mile Kekin.

Pored “Hladnog piva”, na Hype festivalu nastupiće između ostalih i hrvatski kantautor Džiboni, pank folk sastav “Brkovi”, crnogorska klapa Who See, Damir Urban sa svojim bendom Urban&4, dubrovački Silente, zatim TBF, Bajaga i instruktori i nekadašnji frontmen Zabranjenog pušenja - Nele Karajlić. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati