Muzika

Direktno.rs

02. 03. 2022. 09:06 0

Let 3 i Alka Vujica udružili snage (VIDEO)

Niz saradnji koje je riječki sastav “Let 3” već predstavio u sklopu najave novog albuma, nastavlja se još jednom intrigrantnom saradnjom. Ovaj put udružili su snage Alkom Vuicom i to u rimejk pesme ‘Drama’.

U pitanju je jedna od najuspešnijih pesama grupe Leta 3 sa albuma “Jedina”, koji će uskoro proslaviti 22 godine od objave. Na saradnju je, kaže Damir Martinović Mrle, nije trebalo nagovarati, dovoljno je bilo samo da Alka čuje pesmu.

- Ona je jednostavno čula pesmu koja joj se učinila jako atraktivnom i aktuelnom u ovom trenutku tako da smo tu saradnju vrlo jednostavno i s velikim zadovoljstvom ostvarili - ispričao je Mrle, dok kantautorka Alka Vujica priznaje da je bila počašćenja njihovim predlogom da snime zajedno ovu pesmu.

- Let 3 je za mene uvek bio kultni bend. Želim reći da su oni multimedijalni umetnici i da ih neizmerno cenim i poštujem. "Drama" mi je najdraža pesma i ne samo zato što je sad obrađena i objavljena sa mnom u saradnji, nego i zato što je to zaista neverovatna pesma koja govori na neki način o ovom ‘čistilištu’ koje mi zovemo Svet! Osim toga, to je numera čiji vam se refren ukuca u mozak i definitivno je pesma s porukom. Neverovatno je da smo je ponovno napravili i snimili baš u doba pandemije i da je spot bio gotov baš na dan kada je Rusija izvršila napad na Ukrajinu! Uopšte ne mogu verovati koliko su umetnici nekad vesnici svog vremena i ne znajući što ih inspiriše - kaže Vujica.

Spot za “Dramu” nastao je prema originalnoj verziji videa, a za režiju je bio zadužen Radislav Jovanov Gonzo, zajedno sa Marijem Borščakom. Zoran Prodanovića Prlja, frontman benda Let 3 osvrnuo se na to kako je bilo sarađivati s Alkom:

- Zbog takvih boginja su nekad bogovi ratovali, bar nas tako istorija uči, zar ne? Ovi današnji tupavci su ubeđenji da su blizu Olimpa? Nisu, na taj Tron ima pravo samo narod, Alka kojoj se klanjamo i LET 3 - tvrdi Prlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati