Muzika

Direktno.rs

22. 05. 2020. 17:06 0

Oplela po Bijonse, pa najavila novi album

Pevačica Lana Del Rej odlučila je da konačno progovori o optužbama da svojom muzikom promoviše glamurizaciju nasilja nad ženama.

Del Rej je najnovijom objavom na Instagramu potvrdila glasine da njen novi album izlazi ove godine. Nakon albuma "Norman Fucking Rockwell!" koji je objavljen u avgustu prošle godine, američka pevačica je očigledno sve vreme vredno radila na novim pesmama.

Ipak, vest da ćemo album moći da preslušamo već 5. septembra ostavila je za sam kraj opširnog teksta kojim je pokušala da se "odbrani" od višegodišnjih optužbi.

Lana je svojim kontroverznim tekstovima privukla pažnju, a odmah pri objavljivanju prve pesme "Video Games" 2011. godine, počele su optužbe da je pevačica sklona zauzimanju pasivnog stava u odnosu sa partnerima. Ne samo to, svojim spotovima je "digla obrve" dežurnim kritičarima koji su u njima videli submisivno ponašanje.

Pevajući o emotivnim i seksualnim odnosima sa starijim muškarcima, osobama koje su moćne ili, jednostavno, muškarcima koji je ne tretiraju najbolje, Del Rej je kreirala sliku o sebi koja, po mišljenju nekih, nije u skladu sa feminističkim napretkom koji je postignut.

- Sada kada su Ariana, Kamila, Kardi B i Bijonse dostigle na vrh top lista pesmama o seksualnosti, nenošenju odeće, je**nju i varanju partnera, da li bih ja, molim vas, smela da se vratim pevanju o osećaju zaljubljenosti čak iako ta veza nije savršena, a da ne budem optužena za glorifikovanje nasilja? - upitala je pevačica u Instagram postu i dodala:

- Mislim da je patetično što su neki delovi mojih pesama u kojima sam pisala o odnosima u kojima sam bila pročitani kao da vraćam žene sto godina unazad. Da budem jasna - ja nisam feministkinja, ali mora postojati mesto u feminizmu za žene kao što sam ja. Uvek sam bila iskrena o vezama u kojima sam bila. Zamislite! To je realnost mnogih žena - napisala je.

Lana je potom napomenula da je na početku karijere optuživana za "histeriju" samo zato što se usudila da piše o svom ponekad negativnom raspoloženju i da smatra da je time pomogla budućim generacijama muzičarki.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati