Film i TV

Direktno.rs

21. 02. 2021. 15:52 2

Tumači Darinog oca, a uskoro će biti u filmu OVOG holivudskog reditelja

Zlatan Vidović u filmu "Dara iz Jasenovca" tumači ulogu Mileta Ilića, oca koji je razdvojen od svoje porodice i u jednom od logora smrti svaki dan zakopava leševe strepeći da na toj gomili ne pronađe nekoga iz svoje porodice.

Vidović je nakon sinoćne televizijske premijere ostvarenja "Dara iz Jasenovca" privukao pažnju publike zbog ubedljive uloge očajnog oca koji donosi odluku da pobegne iz zatočeništva kako bi spasio ćerku i sina od sigurne smrti.

Ovog glumca je regionalna publika upoznala kroz nekoliko televizijskih projekata. Zlatan je bio deo ekipe serije "Ubice mog oca", ostvario je zapaženu ulogu u "Hotelu Balkan", a gledali smo ga i u serijama "Kosti" i "Meso".Rođen je 1983. godine u Fojnici, u Bosni i Hercegovini, a glumu je zavoleo u Gradiški, gde je u sebi prepoznao glumca i krenuo u osvajanje pozorišnih i filmskih prostora. O težini koju nosi "Dara iz Jasenovca", nedavno je rekao:

- Istine se moraju govoriti. Smatram da, ako se istine sakrivaju, rane bivaju sve dublje i dublje. Svim narodima na ovim našim prostorima potrebno je da znaju istinu. Tumačio sam veoma tešku i zahtevnu ulogu, igram čoveka kojeg odvajaju od porodice i on u Jasenovcu radi kao kopač jama za leševe, i mnogo je teško ući u taj lik i otvarati sve te fioke u podsvesti. Ali, uprkos svemu, naš film govori o nadi. O tome da čovek mora da se bori za svoje svetlo na kraju tunela - ispričao je Vidović.Da ga velike stvari sigurno čekaju govori u prilog i projekat koji će svetlost dana videti ove godine. U pitanju je film "The Way of the Wind" slavnog američkog reditelja Terensa Malika, u kojem će se pojaviti pored Bena Kingslija i Džozefa Fajnsa.

- Film govori o poslednjim danima života Isusa Hrista, a ja sam glumio centuriona koji hapsi Svetog Petra i koji ga pribija na krst, a onda tu doživljava jednu vrstu katarze, tačnije shvata jačinu vere i to ga negde poljulja kao čoveka. U suštini, jedna jako zanimljiva i, po mom mišljenju, bitna uloga. Zahvalan sam što sam dobio priliku da radim sa jednim velikim rediteljem kod kojeg su igrali svi holivudski glumci i koji je jedan od posljednjih velikih umetnika Holivuda. Njegovi filmovi svakako su drugačiji, nisu u svojoj nameri komercijalni i nose jednu snažnu poruku kojom žele da pokažu, promene i urade nešto bolje - naveo je Zlatan u intervjuu za "Nezavisne".On je objasnio da je kao student uvek sanjao o ovakvim prilikama.

- Sećam se, još na fakultetu nam je profesor puštao neke filmove Terensa Malika i ja sam uvek bio zadivljen njegovim radom. Kada dobiješ ulogu kod jednog takvog reditelja koji je višestruko nominovan za Oskara i koji je pravio kultne filmove, zaista čovek ne može da shvati da se to dogodilo, a u stvari to je samo potvrda tvoje upornosti i istrajnosti u ovom poslu i želje da što bolje predstaviš sebe. Naravno, to čoveku imponuje, ali pre svega podstiče te da nastaviš sa radom. Ne mogu da kažem kako će ovo uticati na moju buduću karijeru, ali najvažnije mi je da sam sam sebi uspeo dokazati neke stvari - priznao je glumac.

Pored ovog uspeha, Vidović će se ove godine pojaviti i u dugo isčekivanoj seriji "Pevačica" i to u ulozi inspektora Bojana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati