Zabava

Direktno.rs

30. 08. 2024. 12:54 0

Odlučeno ko je grad domaćin Evrovizije 2025.

Bazel je izabran za domaćina 69. Pesme Evrovizije. Odluka je doneta ovog petka, a pored Bazela u uži izbor ušla je i Ženeva. "EBU je oduševljena što će Bazel biti domaćin Pesme Evrovizije 2025. godine. Takmičenje je rođeno u Švajcarskoj, u Luganu 1956. godine, i divno je vratiti ga posle skoro 70 godina", rekao je Martin Osterdal iz organizacije.

Datumi su takođe određeni

Bazel je treći grad po broju stanovnika u Švajcarskoj i drugi po veličini sa širim gradskim područjem. Osim grada domaćina, određeni su i termini Pesme Evrovizije 2025. Finale će biti 17. maja, a polufinale 13. i 15. maja.

Pesmu Evrovizije u Švajcarsku je doneo Nemo, koji je pobedio na ovogodišnjem Evrosongu u Švedskoj sa pesmom The Code.

Konzervativci u Švajcarskoj se bune

Nemo je ove godine pobedio na Pesmi Evrovizije sa pesmom The Code i doveo takmičenje u Švajcarsku. Međutim, konzervativne grupe iz Švajcarske ne žele da se takmičenje održi u toj zemlji.

Hrišćansko-konzervativna švajcarska federalna demokratska unija (EDU) najavila je sredinom jula da će raspisati referendum o tome da li se javna sredstva mogu koristiti za održavanje takmičenja u gradovima koji su se prijavili za njegovo održavanje.

- Pesma Evrovizije je užasan propagandni događaj - istakli su iz EDU na Iksu prošlog meseca.

- Zemlja koja daje pozornicu ovom odvratnom smeću ne popravlja svoj imidž, već pokazuje svoje intelektualno propadanje - dodaje se.

EDU je relativno mala politička partija, ali njene pozive na referendume u nekim kantonima podržavaju desničarska Švajcarska narodna partija i Udruženje švajcarskih poreskih obveznika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati