Zabava

Direktno.rs

12. 04. 2024. 10:31 5

40 godina Zabranjenog pušenja: Koncert!

Koncertom u Skenderiji 24. maja, sarajevsko Zabranjeno pušenje će obeležiti 40 godina od objave prvog albuma "Das ist Walter". Ulaz na koncert će biti slobodan, a sam koncert je poklon grupe građanima Sarajeva i gostima.

"Zenica Blues", "Selena, vrati se, Selena", "Anarhija All Over Baščaršija", "Šeki is on the Road Again" i ostali večni hitovi, nastali su samo na tom prvom albumu koji je posveta Valteru (Valter je ilegalac iz 2. svetskog rata, simbol otpora fašistima koji je poginuo 1945. na dan oslobođenja Sarajeva).

Revolucionarnim pogledom i idejama, Zabranjeno pušenje je još davne 1980, unio novu energiju i pravac u muziku, ali i u društvo. Od tada do danas, nakon 12 studijskih i šest live-kompilacijskih albuma, održava nivo kvaliteta i energije istim, ako ne i boljim nego na početku. Kao kruna njihovog stvaralaštva i rada, međusobnim vezama i vezom sa Sarajevom, tačnije Skenderijom, 2022. nastao je film "Svetla Sarajeva", u režiji Srđana Perkića.

Film, za koji je Davor Sučić napisao scenario, 2023. je osvojio nagradu "Audience Award" za najbolji dokumentarni film na 18. South East European Film Festivalu u Los Anđelesu, kao i na još šest drugih festivala.

Na velikom koncertu, 24. maja u Skenderiji, očekuje se pravi spektakl i neko iznenađenje. Zabranjeno pušenje provešće prisutne kroz najbolje od najboljeg. Tako će se na listi uz Valtera, sigurno naći omiljeni i dobro poznati likovi poput Pišonje i Žuge, Fikrete, Guzonjinog sina, Ibre, Halida i devojčica kojima miriše koža.

Vrhunsku i dobro uhodanu postavu čine Davor Sučić aka Sejo Sexon, Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo i Anđela Zebec. Noviji dodatak ekipi je talentovani kompozitor i svirač usne harmonike, višestruki dobitnik Porina, Tomislav Goluban.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati