Zabava

Direktno.rs

14. 03. 2024. 08:58 0

Spot Deep Purpla za "Smoke on the Water" i sin Frenka Zape

Legendarna pesma "Smoke on the Water" iz 1972. benda Deep Purple konačno ima oficijalni spot, a prste u to umešao je i sin Frenka Zape.

U sklopu obeležavanja luksuznog reizdanja šestog albuma benda „Machine Head“, koje izlazi 29. marta, Deep Purple je objavio novi video za svoj kultni hit, koji sadrži remiks Dvezila Zape, sina Frenka Zape, prenosi Headliner.rs.

Animirani video, koji je osmislio londonski „Chiba Film“, beleži priču o tome kako je pesma zamišljena, zajedno sa nekim vizuelnim ukrasima. Naime, dana 4. decembra 1971. Frenk Zapa i „Mothers of Invention“ svirali su u „Montreux Casinu“ u Švajcarskoj. Kad je Zapin bend bio skoro 90 minuta u svom setu i svirao je „King Kong“, neko iz publike je ispalio signalnu raketu na drveni krov dvorane, što je izazvalo plamen.

Pevač Deep Purplea Ijan Gilan bio je u publici i video dve rakete koje je ispalio neko ko je sedeo iza njega. U to vreme Deep Purple je takođe bio u Montreju kako bi snimio neke pesme u mobilnom studiju za snimanje koji je iznajmio od The Rolling Stonesa. I tako je ispisana istorija….

Podsetimo, rok legende – bend Deep Purple i njihovi antologijski hitovi – „Smoke on the water“, „Child in time“, „Hush“ i mnogi drugi, zagrmeće sa stadiona Tašmajdan 13. jula ove godine, jer je bend najavio koncert u Beogradu. Očekuje se da će Deep Purple doneti nezapamćenu energiju i nezaboravno iskustvo svojim vernim fanovima. Ulaznice za koncert dostupne su preko sajta i aplikacije efinity, na blagajnama Štark Arene i Doma omladine Beograda, kao i TC Rajićeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati