Zabava

Direktno.rs

01. 03. 2024. 12:42 3

Objavljena pesma Olivera Dragojevića! Stiže album (VIDEO)

Objavljen je spot za pesmu pokojnog Olivera Dragojevića "Ne mogu ti reći".

Teško je poverovati da je prošlo pet godina od smrti Olivera Dragojevića. Njegova porodica je odlučila da njegovim slušaocima omogući da ga se sećaju kroz muziku.

Gotovo dve godine slušali su se materijali koje je Oliver vredno snimao do svog poslednjeg dana.

Sati su se provodili pažljivo birajući, podsećajući na sve njegove komentare i uputstva, tako da su sve pesme rađene sa sigurnošću njegovog odobravanja. I nastao je album sa novim pesmama Olivera – "Dolaziš".

- Oliverovim odlaskom nasledili smo sve što je stvarao tokom duge karijere i iz čega je proizišla ogromna odgovornost prema njegovoj zaostavštini, ali i prema njegovim fanovima koji su ga uvek pratili na njegovom putu. Osetili smo potrebu da objedinimo pesme koje drugi nisu objavljivali, a uz pomoć Oliverovih saradnika i prijatelja pripremili smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijumima i afinitetima.

Poznato je da je bio skroman čovek, ali kada je muzika u pitanju uvek je zahtevao maksimum od sebe. Sve na ovom albumu dok nismo bili sigurni da smo dostigli nivo kojim bi bio zadovoljan. Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za izdavanje na jesen 2024. godine, a pesma 'Ne mogu ti reći' Matka Šimaca je prvi singl nadolazećeg albuma - saopštila je njegova porodica.

- Moramo da se zahvalimo svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, muzičarima i svima ostalima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove muzike uživati u ovom albumu i da će se ove pesme slušati dugo vremena kao i dosta njih do sada - dodali su.

U spotu je njegov unuk

Na albumu sa dvanaest pesama nalazi se prvi singl – "Ne mogu ti reći", koji je napisao Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić.

- Biti deo Oliverovog opusa, to more pesama, biti bar jedna kap, jedna od poslednjih, čini me ponosnim i srećnim što je pesmu otpevao upravo on - emotivan je Matko Šimac.

Spot za pesmu napravio je Matko Petrić, koji je sa Oliverom mnogo puta sarađivao i najbolje poznaje Oliverov vizuelni senzibilitet. Posebno emotivan trenutak je pojava Oliverovog unuka Tonija u spotu, koji se posebno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sećanju na jednog od najvećih, prenosi Index.

- Sa Oliverom sam sarađivao i kao muzičar i kao reditelj. Moje prvo snimanje kao bubnjar u studiju bilo je za pesmu Stai sa CD-a Neka nova svitanja. Kasnije sam radio i turneje sa njim i Dupinima. spotovi Sreća, Kđe tako piše. Prvo nisam želeo da prihvatim ponudu da radim na novom spotu jer mi je delovao prezahtevno i previše odgovorno. Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam. Danas mi je drago što sam se upustio u tu avanturu. Ovo je jedan veoma, veoma poseban video - zaključio je Marko Petrić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati