Zabava

[ Izvor: Zadovoljna.rs ]

20. 02. 2024. 07:04 1

Divljan joj posvećivao pesme: Vratila mu veru u ljubav

Dina Đurović bila je druga supruga i velika ljubav Vlade Divljana – žena u čije je snove sleteo, koja mu je vratila veru u ljubav i sa kojom je dobio dva sina.

Pre devet godina preminuo je Vlada Divljan, jedan od najtalentovanijih muzičara sa ovih prostora. Umro je 5. marta 2015. u 57. godini od retkog oblika raka slepog creva.

Osim što je bio jedan od najtalentovanijih muzičara i najlepših muških vokala, Vlada je bio i intelektualac, pesnik i lepi dečko novog talasa, jedan od najboljih beogradskih frajera osamdesetih godina 20. veka, za kojim je uzdisalo mnogo devojaka. Sve osim Dine, koja će postati Vladina žena.

O Vladi je mnogo toga rečeno, on je napisao i otpevao neke od najlepših ljubavnih pesama na srpskom jeziku, a do kraja života živeo je sa Dinom Đurović Divljan – filološkinjom i ćerkom Dejana Đurovića, glumca i jednog od prvih lica u istoriji jugoslovenske televizijske ere, čuvenog glasa iz „Opstanka“.

Dina je bila Vladina druga supruga, žena u koju se zaljubio po povratku iz Autralije, gde je otišao 1991. i oženio tadašnjom devojkom Rut, od koje se rastao kada je napustio Australiju.

Muzičar, pesnik i geolog često je govorio o svojoj supruzi Dini, a jednom prilikom ispričao je da se u nju uvek iznova zaljubljuje.

- Upoznali smo se krajem 1997. kod zajedničke prijateljice Duce Marković, neposredno nakon mog povratka iz Australije, gde sam živeo šest godina. Bila mi je simpatična i privukla me je, ali pošto sam samo nekoliko meseci pre toga okončao svoj prvi brak nisam jačao te emocije. U Beograd sam došao sa ubeđenjem kako ću se zadržati svega šest meseci i želeo sam da ponovo proživljavam momački život. Ali brzo sam shvatio da mi takav tempo više ne prija, a bio sam svestan da sam se zaljubio u Dinu i kratko mi je trebalo da shvatim da je to ono pravo. Ljubav vreba, nikad ne znate kada će se desiti i često se dešava kada čovek misli da je nesposoban ili nespreman da voli - pričao je Vlada Divljan.

Dina i Vlada ubrzo su se venčali i već 1999. dobili sina Stevana, a pred sam početak bombardovanja SR Jugoslavije odselili su se u Beč, gde su ostali i dobili i drugog sina Pavla.

O ljubavi s Vladom Dina je govorila u filmu "Nebeska tema" Mladena Matičevića. I ona se prisetila njihovog susreta kod Duce Marković, toga da je jednom sanjala da je devojka Vlade Divljana – u kog su bile zaljubljene sve njene drugarice, ali ne i ona.

Taj susret kod Dubravke bio je sudbonosan. Vlada je tih dana putovao u Hrvatsku kod prijatelja, a Dina je, kako priča u filmu, od njega tada poručila da joj donese Krašovu bajaderu. Tako je počela jedna od najlepših ljubavnih tema jugoslovenskog rokenrola.


Dina je u filmu ispričala da su u Beču uspeli zahvaljujući svojoj velikoj ljubavi.

Na pitanje da li sebe doživljava kao romantika, Vlada je govorio: „To je bolje pitati moju ženu, ali nisam siguran da bi odgovor bio pozitivan. Ne znam koja je definicija romantika, ali ako su to oni koji donose cveće i pale sveće, onda to nisam, ali ni ne pretvaram se u odnosima sa suprotnim polom. Možda je najveća romantika – ne glumiti. Svakako nisam mačo tip.“

A onda je bio upitan da li je supruzi posvetio pesmu?

- Jesam, to je možda moja romantika. Sve moje pesme koje su se primile u publici imaju nešto konkretno iza sebe, bilo da sam hteo da se zaljubim, ili sam bio umoran od neke ljubavi, ili pak imao nekog u vidu.

Vlada je Dini posvetio mnogo svojih pesama.

Samo jednu ljubav imam
A ta ljubav, to si ti
Došao sam da ti kažem
Da ću s tobom ostati
Samo jednu ljubav tražim
Sada sam je našao
Došao sam da ti kažem
Da bih s tobom ostao

Sleteo sam ti u snove
Pitala si otkud ja
Shvatio sam da te volim
Kad si me probudila
Sleteo sam ti u snove
Malo si se čudila
Počeo sam da te ljubim
Kad si se probudila

Tražio sam te na moru
I po okeanima
Ti si došla tiho, nežno
I sve si promenila

Samo jednu ljubav imam
A ta ljubav, to si ti
Došao sam da ti kažem
Da ću s tobom ostati
Sleteo sam ti u snove
Pitala si otkud ja
Shvatio sam da te volim
Kad si me probudila
Sleteo sam ti u snove
Malo si se čudila
Počeo sam da te ljubim
Kad si se probudila
Počeo sam da te ljubim
Kad si se probudila

Dina Đurović živi u Beču sa njenim i Vladinim sinovima, koji su od oca nasledili lepotu, muzikalnost i duhovitost.

Na kraju filma "Nebeska tema" Dina kaže: "I da sad opet mogu da biram, ponovo bih izabrala život s Vladom."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati