Zabava

[ Izvor: Mediji ]

24. 01. 2024. 19:32 4

"Ovo je kriminal": Severinino pismo sudu

Vrhovni sud objavio je ove srede odluku u slučaju starateljstva nad sinom pevačice Severine Vučković i biznismena Milana Popovića.

Presudu Županijskog suda u Splitu kojom je odlučeno da će dečak, za kojeg roditelji imaju zajedničko starateljstvo, živeti s majkom, sada je ovom odlukom Vrhovnog suda ukinuta.

Vrhovni sud je prihvatio zahtev za revizijom koji je podneo Milan Popović. On je ukazao na to da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao veštake iako je on to izričito tražio, piše N1.

Ovim povodom, ponovo se oglasila Severina Vučković. Ovoga puta, napisala je otvoreno pismo upućeno Vrhovnom sudu.

- Dragi Vrhovni sude... Dakle, s obzirom na to da ste javno objavili vašu odluku i to pre nego je meni odluka uručena, javno vam i dogovaram. Ja sam S. V. (a ne S. K, kako ste napisali u odluci). Mama kojoj ste uzeli dete, kako biste ispravili "neujednačenu sudsku praksu" i "greške u proceduri" u postupku koji je završio pre dve i po godine. Proceduralna greška se sastoji u tome da je, po vašem mišljenju, sudsko veće u postupku za starateljstvo trebalo da sasluša veštake, koji su nalaz pisali gotovo godinu dana ( a trebalo je da bude gotov za mesec dana) - napisala je ona i dodala:

- Znači, oboje veštaka, Grošić i Dijanić, koji su, uzgred, poslednji put videli moje dete pre tri i po godine, nisu usmeno obrazložili svoj nalaz, kažete. Na sud su pozvani. Dijanić se opravdala nalazom da je bolesna, a veštak Grošić da je kognitivno nesposoban. Svoj nedolazak na sud opravdao je, citiram: "Zbog nedostatka kognitivnih i intelektualnih spsobnosti, vezanih upravo za konkretan predmet". Tim rečima doslovno. Pitam se je li možda bio i kognitivno nesposoban kad je radio nalaz ili kad ga je poslao? Ali to je druga tema...

- Pa, da vam pojasnim, Vrhovni sude… Veštak Vladimir Grošić me je u jesen 2021. godine pozvao u park Maksimir u 21h, jer on tamo džogira, obrazloživši da me ne može primiti u bolnici. Bila sam prestravljena, ali sam otišla zbog sina. Tada mi je rekao da je zatražio svoje izuzeće iz predmeta, jer su mu pretili. Rekao je da su mu pretili da će izgubiti posao, da znaju gde mu starija ćerka studira i da se uplašio za svoje dete. Spominjao mi je da je Gzim Redžepi upleten u sve i da Gzim i Milan rade zajedno. Rekao mi je da je Milan Popović, citiram: "Psihopata bez mogućnosti lečenja" i da mi želi svu sreću i da zna što prolazim.

- Tom prilikom mi je rekao i da su oni ocenili da dete treba ići majci, tj. meni, ali da Gzim Redžepi ne bi bio srećan zbog toga i da on (veštak) može izgubiti posao. Molila sam ga da se ne izuzima i da odemo zajedno u USKOK da to prijavimo. Rekao je da se boji. Otišla sam u USKOK dan posle s prijateljicom i svedokom Zinkom Bardić i sve im ispričala. U USKOK-u je na ispitivanju to potvrdio i sam veštak Grošić. I onda se nije događalo ništa. I tako mesecima. Onda se saznalo da je sud odbio da izuzme Grošića i on je na kraju morao da napiše veštački nalaz.

- U međuvremenu, krenuo je sudski postupak protiv Gzima Redžepija, a veštak Grošić je na suđenju govorio nešto drugo u odnosu na to što je rekao meni u Maksimiru i na saslušanju u USKOK-u. Čak je spominjao da sam u Maksimiru pokušala diram za kolena. Nikoga to u USKOK-u očito nije ni impresioniralo ni zabrinulo, premda sam tražila da i veštaka terete, jer je nepobitno upleten i jer je očito popustio pritiscima. U strahu za svoje dete, žrtvovao je moje. Veštak Grošić je sada direktor psihijatrijske bolnice. Čini se da je u međuvremenu otklonio kognitivne i intelektualne nedostatke.

- Na dan kada je podignuta optužnica protiv Redžepija, u televizijskim vestima je njegov advokat Ljubo Pavasović dao izjavu da je "veštak Grošić nepouzdan, jer je dete prvo odlučio da dodeli gospođi Vučković, pa se hteo izuzeti iz slučaja, a na kraju se odlučio za oca". Između se dogodio susret.

- I sad bi, tog i takvog veštaka, kojeg je sudsko veće propustilo saslušati, trebalo saslušati. Ali u stvari možda i ne bi, "zavisi", kažete vi u svojoj odluci. Ako sutkinje neće da uzmu u obzir nalaz veštaka. Znači, može, a i ne mora…

- Znači, imamo oca poticatelja, posrednika Gzima Redžepija i izvršitelja Vladimira Grošića. Mislim da se to zove organizovani kriminal.

- Šta vi mislite, Vrhovni sude? Kako se to zove? Proceduralna greška, udruženi kriminal ili korupcija? Vrhovni sude, i šta ćemo sad? - stoji u pismu.

Pored toga, Severina je imala poruku i za sudiju.

- Dragi Vrhovni sude i poštovani dobri gospodine predsedniče Dobroniću, vidim da ste digli na web stranicu vaše institucije i razaslali medijima vašu presudu, doduše, kako se to kaže - anonimnu, dakle s inicijalima, čime ste tobože hteli da zaštitite dete i stranke u postupku. Kako ste dete nazvali A. P, pretpostavljam da se ne radi o Andreju Plenkoviću, nego o mom detetu, pa vas ljubazno molim da pročitate moje otvoreno pismo. Pritom ste nepristojno zaboravili da ja nisam S. K, nego S. V, što je jedna vaša "proceduralna greškica". P. S. posebno vas molim da obratite pažnju na video prilog (i pogledate ga do kraja!) koji se nalazi na kraju ovih slajdova, a u kojem govori LJ. P. V.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati