Zabava

02. 11. 2023. 16:19 0

Vojin Ćetković prima poštu u Ulici Nebojše Glogovca (FOTO)

I danas, kada se setimo njegovog talenta i posvećenosti glumačkom pozivu, ne možemo da prenebegnemo činjenicu kako smo verovatno imali najboljeg glumca u istoriji našeg pozorišta i kinematografije, tu među nama, u našoj generaciji. Nebojša je bio beskrajno talentovan, a njegov odlazak nenadoknadiv je gubitak za srpsku, ali i evropsku i svetsku kulturu.

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je pre pet godina, a njegov lik i delo živi danas. Vest o njegovoj smrti potresla je region, a čini se da njegov lik i delo žive i danas.

U čast slavnog umetnika ustanovljena je nagrada "Nebojša Glogovac" za najboljeg mladog glumca, koju dodeljuje Jugoslovensko dramsko pozorište, koje je bilo njegovo matično.

Pored ovog priznanja i murala, koji krase gradove, pokrenute su brojne peticije, da glumac dobije i svoju ulicu.

U čast Nebojše Glogovca nekoliko ulica ponelo je njegovo ime, a jedna se nalazi u Čortanovcima u Inđiji.

Ipak, zanimljivost koja je mnoge raznežila i rastužila vezuje se za činjenicu da u ovoj ulici u Čortanovcima nekretninu poseduje i njegov kum Vojin Ćetković.

Pre par godina su Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković sagradili su svoju malu oazu mira u Čortanovcima. Sada je ulica u kojoj se nalazi njihova kuća, promenila je ime i nosi naziv po njihovom kumu Nebojši Glogovcu.Reditelj Balša Đogo podelio je na društvenim mrežama Vojinov račun, gde ispod njegovog imena stoji i ime ulice koje nosi naziv po Glogovcu.

Fotografija je izazvala lavinu komentara Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović imaju vikendicu u ulici koja nosi ime njihovog pokojnog kuma Nebojše Glogovca i emotivnih poruka na mrežama, a jedan je ostavila i Sloboda Mićalović.

Kumstvo

Dva glumca godinama su bili nerazdovjni prijatelji. Njihovo prijateljstvo počelo je na studijama. Na klasi su bili sa Natašom Ninković i Sergejom Trifunovićem, a prijateljstvo su krunisali kumstvom 1996. godine.

Tada je Vojin bio kum na Nebojšinom venčanju sa prvom suprugom Minom, a kasnije je i krstio njegove sinove Gavrila i Miloša.

Vojin je u intervjuima u više navrata istakao koliko mu nedostaje kum.

– Moj kum i prijatelj Nebojša Glogovac nije zauvek otišao. Ja i danas s njim razgovaram na mnogobrojne teme. Od studentskih dana sam u dubokim pregovorima sa Nebojšom. Imali smo toliko toga zajedničkog – kazao je Ćetković u Trebinju, na "Danima Nebojše Glogovca".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati