Zabava

[ Izvor: Citymagazine.rs ]

17. 10. 2023. 16:21 0

Najposećeniji koncerti na svetu: Jedan u Beogradu

Kada se priča o najposećenijim koncertima na svetu svih vremena, pominju se uglavnom oni, za koje se na kraju ispostavilo da su bili besplatni. Lista onih sa kartama je drugačija, i za naše podneblje jako interesantna.

Najposećeniji koncert svih vremena je onaj Žan Mišel Žarov u Moskvi, a procenjuje se da je tad bilo oko 3 i po miliona ljudi.

Tu su i Rod Stujart na Kopakabani, kao i Ben Žorž na istom mestu, a i Žar je ponovio svoj nastup u Parizu pred 2 i po miliona ljudi. Ipak, svi ovi koncerti su, narodski rečeno, bili džabe, što ne umanjuje njihovu vrednost naravno, ali je svakako i pomoglo da se okupi toliko sveta.

Lista koja se bavi posetom koncerta sa kupljenim kartama, je mnogo "skromnija" sa "samo" 200.000 ili 100.000 posetilaca. Na prvom mestu se nalazi italijanski pevač Vasko Rosi sa 220 hiljada prodatih karata u Modeni, povodom 40 godina njegove karijere.

Ipak drugo mesto je mnogo interesantnije za nas, jer se na njemu nalazi ni manje ni više nego Bijelo Dugme i to njihov prvi rijunion koncert na Hipodromu 2005. godine gde se okupilo oko 200.000 ljudi.

Dugme je tad nastupilo sa sva tri pevača, kao i sa preživelim članovima benda. Iako je bilo zaista puno ljudi, kao što brojka kaže, koncert je prenosila televizija, a komentari nakon nastupa su se mahom odnosili na to da je ozvučenje bilo katastrofalno i neadekvatno za taj broj ljudi.

Na trećem mestu je bio Glay, japanski bend, da bi nakon njih se našli oni koji su punuli brazilsku Marakanu: Pol Makartni, Tina Tarner i Frenk Sinatra. Međutim, domaći izvođači se ne završavaju sa Bijelim Dugmetom na listi.

Na desetom, jedanaestom, a boga mi i trideset i petom mestu nalazi se Ceca Ražnatović. Deseto i jedanesto mesto su njeni koncerti na Ušću 2013. (turneja Poziv) i 2006. (turneja Idealno loša) sa 150.000 posetilaca, dok joj je "najslabiji" koncert onaj na Marakani 2002. (turneja Decenija) sa 100.000 gledalaca. Ispod Cece su se našli i Madona, Robi Vilijams, Kiss, Queen , The Rolling Stones.

S obzirom da je prvoplasirani koncert Vasko Rosija se desio 2017 godina, to bi značilo da je koncert Bijelog Dugmeta bio 12 godina na prvom mestu i najposećeniji koncert sa kupljenim ulaznicama koji se ikad desio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati