Zabava

[ Izvor: Mediji ]

04. 10. 2023. 15:57 0

Mira Banjac: Dala bih karijeru da imam unuče

Legenda domaćeg glumišta, Mira Banjac, za mesec dana napuniće 94. godine, ali je to ne sprečava da je i dalje aktivna u svom poslu.

Uveliko snima seriju "Zakopane tajne", a redovna je i na filmskim zbivanjima u zemlji i okruženju. No, kada nije na setu, njena oaza mira i sreće je u Novom Sadu, gde živi sa sinom Banislavom Branom Jovanovićem.

Njega je rodila 1951. godine, i to godinu dana nakon sticanja diplome. Brak sa njegovim ocem Andrejem Jovanovićem, nije potrajao, ali to ih nije omelo da budu dobri i posvećeni roditelji.

- Često u životu očekujemo jedno, a dogodi se nešto drugo. Andrej Jovanović, inženjer po struci, bio je moja velika ljubav. Udala sam se za njega kad sam imala 24 godine. Oboje smo s radošću čekali Branino rođenje i to je ubrzo bilo jedino što nas je spajalo - govorila je ranije za domaće medije Mira Banjac i dodala:

- Shvatili smo da nismo jedno za drugo, da se potpuno razlikujemo, da smo drugačiji. Nije bilo ružnih scena, prebacivanja i mučenja. Razdor i odsustvo bliskosti lebdeo je u vazduhu. Zbog neslaganja naravi, različitih ciljeva, izabrali smo najbolje rešenje – razvod. Razišli smo se kad je Brana imao pet godina, tako da razvod nije bio traumatičan za dete.

Prema Mirinim rečima, nikada nisu imali trzavica posle razvoda, a sve kako bi njihov sin imao bezbrižno i srećno detinjstvo.

- Nikada se više nisam udala, a Brana je bio i ostao moj voljeni i obožavani sin, moja najveća ljubav - pričala je Mira, pa dodala:

- U momentu razvoda Brana je bio suviše mali da bi dobio "drugog oca", a kasnije, kad je porastao, "drugi otac" mu više nije ni bio potreban. Nije mi nedostajalo poštovanje muškaraca. Mene su moji ljudi voleli.

Inače, Brana je u mladosti državni prvak u dizanju tegova, dok je radni vek proveo kao snimatelj na televiziji. Danas je u penziji i bavi se lovom i izradom nameštaja.

‒ U životu postoji ravnoteža, ali, nažalost, tu ravnotežu dobijete kasnije. Valja se rasporediti: koliko dajete profesiji, a koliko životu. Ostala sam uskraćena za unuče, ali to je takva sudbina. Zaista bih dala celu moju karijeru za to jedno dete, ali nije se dalo ‒ iskreno je priznala pre nekoliko godina Mira, a prenosi "Hello".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati