Zabava

27. 09. 2023. 13:43 1

"Reči nisu potrebne": Pesma "krčkana" decenijama

Aleksandra Kovač je pesmu napisala za vreme bombardovanja Beograda, na stihove majke Spomenke. Otpevala je Nina Badrić, pa 20 godina kasnije i autorka muzike.

Pesma "Poljubi me", koju je naša nagrađivana kantautorka i prva dobitnica MTV nagrade, Aleksandra Kovač komponovala davne 1999. godine, predstavlja pravu muzičku poslasticu koju je uvrstila na album "Mlečni put".

Aleksandra je pesmu napisala za vreme bombardovanja Beograda, na stihove pokojne majke Spomenke, i već sledeće godine pesma se našla na albumu tada mlade hrvatske pevačice na početku karijere, a sada jedne od najvećih zvezda regionalne muzičke scene, Nine Badrić.

Dvadeset godina kasnije, Aleksandra daje novi život ovoj vanvremenskoj baladi, koju mnogi kritičari, ali i publika, smatraju jednom od naših najlepših ljubavnih pesama.

Aleksandra je za novi album pesmu orkestrirala i aranžirala za simfonijski orkestar, i pozvala neke od naših najboljih klasičnih muzičara da pesmu obogate svojim vrhunskim muziciranjem. Posebnost ovog snimka je što je klavir odsvirao Aleksandrin pokojni otac Kornelije Kovač.

 - Ovo je jedna od mojih omiljenih pesama i jedan od najboljih tekstova moje majke Spomenke, koja nam je za vreme svog kratkog života podarila tekstove kao što su "Zlatni dan", "Da te volim" i "Ti si mi u krvi". Dugo sam imala želju da pesmu orkestriram za simfonijski orkestar, otpevam onako kako sam je napisala i podarim joj potpuno novi život. Ovo je pesma o rastanku i kraju jedne ljubavi - ispričala je aleksandra Kovač ranije za medije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati