Zabava

Direktno.rs

15. 09. 2023. 10:33 0

Džiboni o nastanku pesme "Ja ću budan sanjati"

Posle konsulatacija Džibonija i Olivera došlo se do najboljeg rešenja.

Zlatan Stipišić Džiboni ponovo će biti gost Beograda, gde će održati dva koncerta u "Štark Areni". Prvi, kao što je poznato, 20. oktobra od 20 časova, drugi 22. oktobra u isto vreme.

Džibonni je tokom karijere napisao veliki broj pesama, a jedan od njegovih velikih hitova je onaj "Ja ću budan sanjati". U pitanju je duet koji je imao sa Vannom, koji se i dan danas rado sluša.

Ono što je zanimljivo da je ova pesma prvo bila namjena Oliveru Dragojeviću, ali na kraju ispalo drugačije.

Sve ovo je otkrio i sam Zlatan Stipišić Džiboni. Splitski muzičar se prvo osvrnuo na album "Judi, zviri, beštimje", da bi nešto kasnije govorio o hitu "Ja ću budan sanjati".

"Ono što bih ja pitao sam sebe da sam novinar to je bilo pre 24 godine, izašao je album "Judi, zviri, beštimje", koji je rađen u ovom studiju. Objavljen je u martu 1999. godine, počeli smo da ga snimamo 1998. na leto u studiju "Mrduljaš". I sada smo tu, dva Marka fantastična dečaka iz Šibenika, Marko Ramljak i Marko Reljanović i ja. Mi smo se našli tu i malo ćemo pričati neke stvari koje me nikada nije pitao, a ja imam tu potrebu reći …“

"Falila mi je jedna pesma i to je bila ova koja prva nastala. Ona se zove "Ja ću Budan sanjati". I tu pesmu nisam završio, nego je bila poluzavršena i obećao sam je Oliveru. Ona je morala da bude na albumu "Duša mi je more" i nikako završiti taj tekst, što me mučilo tamo da li ja to mogu nešto bolje reći. I kada sam završio, našli smo se Oliver i ja, išli smo na put prema Supetru. Ja sam govorio Oliveru da sam završio pesmu, on kaže: "Ja sam svoj album smiksao. Tako da nije mogla ta moja "Mareta" biti kod njega. I onda je bila neka ideja, hajde, jednog dana ćemo snimiti…”

Kompletnu priču, gde se Džiboni osvrnuo i na album "Judi, zviri, beštimje", pogledajte u njegovom snimku "Neispričane priče: Judi, zviri i beštimje Ja ću budan sanjati":

Poslušajte pesmu "Ja ću budan sanjati" u izvođenju Vanne i Džibonija:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati