Zabava

D. Lj.

07. 09. 2023. 13:31 14

ROLING STOUNS NOVI ALBUM Kamenje se i dalje kotrlja

Kako su članovi benda izjavili, album "Hackney Diamonds“ imaće 12 pesama. Na 10 će bubnjeve svirati Stiv Džordan a u dve pesme za bubnjevima je sada pokojni Vots. Radi se o pesmama koje su snimljene 2019. U jednoj pesmi bas svira Bil Vajmen, koji je napustio bend početkom devedesetih, posle svetske turneje koja je pratila album "Steel Wheels“ .

Rok grupa Roling Stouns (The Rolling Stones) koja je najavila da će objaviti dugo očekivani novi album, posle 18 godina, „Hackney Diamonds“, saopštila da će album biti objavljen 20. oktobra, a da će prvi singl sa njega biti pesma "Angry“.

Posle svega što su prošli, preživeli članovi benda Mik Džeger, Kit Ričards i Ron Vud, predstavili su album u londonskoj oblasti Hekni po kojoj je on i dobio ime. Prethodni studijski album sa originalnim pesmama Stounsa bio je "A Bigger Bang“ još 2005. godine, a poslednji studijski album, isključivo sa obradama bluz standarda, bio je "Blue And Lonesome“ 2016. godine. Nažalost, legendarni bubnjar Čarli Vots je umro 2021. godine, ali su godinu dana ranije, za vreme kovid-pandemije, Stounsi objavili jednu novu pesmu sa njim, "Living In The Ghost Town“.

Kako su članovi benda izjavili, album "Hackney Diamonds“ imaće 12 pesama. Na 10 će bubnjeve svirati Stiv Džordan a u dve pesme za bubnjevima je sada pokojni Vots. Radi se o pesmama koje su snimljene 2019. U jednoj pesmi bas svira Bil Vajmen, koji je napustio bend početkom devedesetih, posle svetske turneje koja je pratila album "Steel Wheels“ . Gosti na albumu su Stivi Vonder, Lejdi Gaga i kako je ranije najavljeno, Pol Makartni.

Roling Stounsi su stalno na turnejama uprkos poodmaklim najboljim godinama : Džeger ima 80, Ričards ima 79, a Vud ima 76 godina. Džeger je u šali rekao novinarima i obožavateljima da "iz lenjosti“ bend gotovo dve decenije nije snimio album s novim pesmama. Inače,Izraz "hekni dajmonds“ , koji je upotrebljen za naslov albuma, u slengu znači razbijeno staklo. Ričards je rekao da je bend razmišljao o raznim naslovima za album, od "Hit And Run“ (udri i beži) preko "Smash And Grab“ (razbij i ščepaj) pa se na kraju opredelio za "Hackney Diamonds“.

Stounsi su na početku bili grupa koja je isključivo svirala i bavila se rock muzikom. Njihova muzika se nikada ni nije udaljila od bluza, ali krajem 60-ih godina, okrenuli su se hard rock-u, koji je zasnovan na bluzu. Bend je odsvirao i ispevao neke od najvećih himni roka, kao što su “Satisfaction,” “Jumpin’ Jack Flash” i “Brown Sugar”.

Grupa je inače obeležila 60 godina postojanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati