Zabava

[ Izvor: City Magazine ]

09. 07. 2023. 17:48 0

TikTok lansirao platformu za strimovanje muzike

Prema izveštaju koji je napravio „Music Business Worldwide“ u četvrtak (6. jula), TikTok je objavio da je njihova aplikacija za striming, TikTok Music, debitovala u Indoneziji i Brazilu. Aplikacija će u potpunosti zameniti postojeći servis kompanije za striming, Resso, u te dve zemlje 5. septembra.

Oli Oberman, globalni šef razvoja muzičkog poslovanja u TikTok-u, opisao je novu aplikaciju kao „novu vrstu usluge koja kombinuje moć otkrivanja muzike na TikTok-u sa najboljom platformom za strimovanje muzike“.

Korisnici moraju da budu pretplaćeni da bi pristupili funkcijama aplikacije. TikTok Music nastoji da se takmiči sa drugim platformama za strimovanje mozike kao što je Spotify. Aplikaciju takođe licenciraju tri velike diskografske kuće: Universal Music Group, Warner Music Group i Sony Music. Ljubitelji muzike mogu pregledati kataloge sve tri izdavačke kuće.

Predstavnik za medije popularne društvene mreže rekao je za „Music Business Worldwide“ da nema informacija o tome da li će platforma biti dostupna van Indonezije i Brazila.

- Uzbuđeni smo zbog potencijala platforme TikTok Music ali još uvek nemamo šta da podelimo o budućim planovima - dodao je on.

TikTok tvrdi da će njegova nova muzička aplikacija ubrzati proces otkrivanja muzike. TikTok Music takođe ima za cilj da ponudi visokokvalitetno iskustvo slušanja muzike i poveća prihode za izvođače i vlasnike autorskih prava.

Aplikacija će uključivati mnoštvo muzike talentovanih i priznatih izvođača. TikTok Music će takođe obezbediti neprekidno slušanje bez oglasa i funkciju preuzimanja muzike za slušanje offline. Uz pretplatu korisnici mogu da strimuju pune verzije viralnih TikTok pesama, da pretražuju tekstove, da otkriju pesme sa alatkom nalik aplikaciji Shazam i još mnogo toga. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati